ion-iliescuConditionarile presedintelui Traian Basescu in legatura cu renuntarea la o parte din mandat daca se revizuieste Constitutia sunt nepotrivite, avand in vedere ca s-ar putea ca actualul sef al statului sa paraseasca mandatul chiar daca nu vrea, a declarat presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
Solicitat sa comenteze declaratiile facute de Traian Basescu la 10Tv, potrivit carora seful statului este dispus sa renunte la o parte din mandat daca politicienii sunt de acord cu revizuirea Constitutiei, Ion Iliescu a opinat ca astfel de conditionari sunt nepotrivite.

„Asemenea conditionari sunt total nepotrivite. Reviziuirea Constitutiei are o procedura bine statornicita chiar prin Consittutie si nu este o treaba care se face batand din palme. Mandatul sau este o chestiune care iarasi tine de anumite imprejurari si considerente, adica el s-ar putea sa paraseasca mandatul chiar daca nu vrea, functie de structura Parlamentului care va rezulta din viitoarele alegeri”, a spus Iliescu,

El a precizat ca motivul pentru care Traian Basescu se pregateste de alegeri tine tocmai de dorinta sefului statului de a-si asigura finalul de mandat prin obtinerea unei componente a viitorului Legislativ care sa-i permita acest lucru.

„De aceea se pregateste si de alegeri, mai ales, ca sa fie sigur ca se obtine o componenta care sa-i asigure finalul de mandat. Deci e o discutie inutila din acest punct de vedere si nu inteleg asemenea conditionari – renunt la nu-stiu-ce daca nu-stiu-ce. Nu se trateaza in acest fel lucrurile intr-o societate civilizata”, a spus Iliescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la 10Tv, ca este dispus sa renunte la mai mult de un an de mandat daca politicienii sunt dispusi sa accepte revizuirea Constitutiei, mentionand ca exclude, in acest context, varianta de a fi premier.

Presedintele a spus ca „daca ei sunt dispusi sa revizuiasca Constitutia”, el este dispus sa renunte mai mult de un an de mandat pentru ca parlamentarele si prezidentialele sa se suprapuna din nou.

De asemenea, Traian Basescu a mentionat ca nu a renuntat la a sustine revenirea la mandatul prezidential de 4 ani.

„Renunt la 2 ani de mandat in 2012 numai sa se revizuiasca Constitutia”, a spus Basescu.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca este dispus sa renunte din noiembrie 2012 la mandat, daca politicienii accepta revizuirea Constitutiei.

Presedintele Traian Basescu a mai declarat, recent, ca este dispus sa renunte la o parte din mandat pentru ca prezidentialele si legislativele sa se suprapuna din nou. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here