money_mattersConfruntarile au continuat in piata Syntagma din Atena, in noaptea de miercuri spre joi si in cursul diminetii, politistii folosind gaze lacrimogene impotriva tinerilor care aruncau cu pietre, relateaza BBC News Online.Confruntari violente sporadice se inregistrau joi dimineata in capitala Greciei, intre protestatari mascati, inarmati cu pietre si bastoane, si fortele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene si grenade de diversiune.

Manifestantii au reactionat violent, miercuri dupa-amiaza, la votul din Parlament privind programul de austeritate propus de Guvern, dezbaterile fiind insotite de greve si proteste. Parlamentul grec urmeaza sa voteze joi o a doua lege, care face posibile masuri bugetare individuale si privatizarea unor active ale statului.

Parlamentul Greciei a aprobat miercuri programul de austeritate propus de guvern, necesar pentru ca statul sa primeasca urmatoarea transa, de 12 miliarde de euro, dintr-un imprumut extern si sa evite falimentul.

Aprobarea de catre Parlament a masurilor de austeritate reprezinta pentru guvern prima etapa a unui program de 78 de miliarde de euro, care pe langa reducerile de cheltuieli in valoare de 28 de miliarde de euro decise miercuri vizeaza si privatizari in valoare de 50 de miliarde de euro. Votul din Parlament, umbrit de o greva de 48 de ore, a devenit tinta unor proteste violente care au dus la interventia politiei impotriva manifestantilor, noteaza Bloomberg. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here