Dupa o crestere a cifrei de afaceri cu 65% planuieste sa dubleze capacitatea de productie a fabricii din Buzau pana la sfarsitul acestui an. In prezent, fabrica produce 200 km/an, urmand ca, dupa o investitie de 10 milioane de euro, sa produca 400 km de teava/an.SUPERLIT Romania, principalul producator de conductele PAFSIN – Poliester Armat cu Fibre de Sticla si Insertie de Nisip (GRP – Glass Reinforced Pipes) va dubla capacitatea fabricii de la Buzau, astfel ca, in urma investitiei de 10 milioane de euro in adaugarea unei noi linii de fabricare a conductelor prin tehnologia centrifuga, va creste semnificativ capacitatea de productie a fabricii , pana la 400 km/an de teava in medie.
Totodata SUPERLIT Romania a fost singura prezenta romaneasca la ediția din 2011 a Targului si Congresului APEI, Wasser Berlin International , ce a avut loc intre 2 si 5 mai 2011, in capitala Germaniei, Berlin. Evenimentul este considerat cel mai important targ de profil din Europa, singurul de o asemenea anvergura, reunind intr-un spatiu de 48.000 de mp, 696 de expozanti din 35 de tari si aproximativ 25.000 de vizitatori comercianti atrasi cu ultimele produse si tehnologii, abordand concepte noi pentru fluxul apei potabile si al apei uzate. Specialiști si cercetatori in domeniul tehnologiei apei s-au reunit la eveniment, facand facila trecerea de la inovație la aplicație, a celor mai noi soluții in domeniu.
Participarea SUPERLIT Romania la targul Wasser Berlin International s-a bucurat de aprecieri pozitive din partea celorlalți participanți, dar si a vizitatorilor: experți guvernamentali din industrie, proiectanți, ingineri si reprezentanți ai asociațiilor si instituțiilor de profil din intreaga Europa. Reprezentantii companiei precizeaza ca, in acest moment, 70% din cantitatea totala de apa uzata din Romania se intoarce in natura neepurata si isi propun, ca principal obiectiv pentru urmatorii ani, sa modifice semnificativ aceasta situatie.
Directorul SUPERLIT Romania, Bogdan NITU, afirma ca prezenta la Berlin a fost un succes pentru companie, atat din perspectiva intalnirilor cu viitori parteneri, cat si din cea a cunoașterii celor mai noi evoluții tehnologice in domeniul de activitate. ’in perioada imediat urmatoare ne-am propus sa avem cat mai multe contacte cu companii de profil si beneficiari din UE’ – a subliniat Bogdan NITU.
SUPERLIT Romania, principalul producator de conductele PAFSIN – Poliester Armat cu Fibre de Sticla si Insertie de Nisip (GRP – Glass Reinforced Pipes), a finalizat cu succes proiecte privind constructia unor microhidrocentrale, reabilitarea de rețele de apa si canalizare (finanțate de UE prin POS Mediu), canale de irigații si infrastructura de transport. Astfel cifra de afaceri a crescut de la 16 milioane RON, cat a inregistrat in 2009, la peste 26 milioane RON in 2010.
Superlit detine la Buzau o fabrica a carei capacitate de productie se ridica la 200 de kilometri de tevi si tuburi pe an. Printre cele mai importante contracte derulate de SUPERLIT Romania, pana in acest moment se numara cel cu Electromagnetica – pentru Microhidrocentralele de la Brodina (Suceava) cu o valoare totala de 2,5 milioane de Euro. in acest moment Superlit gestioneaza, de asemenea, un contract finantat prin ISPA – Statia de Epurare Braila.
Loredana Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here