ist1_11136325-riot-cops[1]Aproximativ 20.000 de persoane participa la proteste in Atena si Salonic, politia folosind gaze lacrimogene impotriva demonstrantilor din capitala, care au incendiat vehicule, statii de autobuz si l-au agresat pe un fost ministru. Confruntarile continua in fata Parlamentului din Atena, unde manifestantii l-au agresat pe fostul ministru al Transporturilor Costis Hadzidakis, in prezent deputat. Demnitarul a fost atacat de protestatari furiosi care strigau „Hotilor, sa va fie rusine!”. Fostul ministru a fost lovit cu pietre si bate, dar a reusit sa intre in cladirea Parlamentului.

si la Salonic s-au inregistrat violente, iar fortele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor.

„Istoria se scrie in strada: FMI-UE si-au facut istoria lor”, se putea citi pe o pancarta.

Confruntarile au loc in momentul in care Grecia este paralizata de o greva generala.

Greva generala declansata miercuri a paralizat activitatea in intreaga Grecie. Sunt perturbate transporturile aeriene si transportul public in marile orase, iar scolile sunt inchise. Aceasta este a saptea greva generala desfasurata in Grecia in cursul anului 2010. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here