Biserica_Sf_Nicolae7[1]Patriarhul BOR, Daniel, ii cere sefei Camerei Deputatilor, printr-o scrisoare, sa sustina alocarea a 20 de milioane de lei din bugetul pe anul viitor pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. Proiectul a inghitit pana acum cel putin 45 de milioane de lei din bani publici.

BOR vrea bani de la stat pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. Patriarhul Daniel, i-a adresat o scrisoare presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prin care ii solicita acesteia sa sprijine alocarea a 20 de milioane de lei din bugetul de stat pentru Catedrala Mantuirii Neamului, informeaza Agerpres, citata de HotNews.

Patriarhul se plange ca a cerut aceeasi bani si in acest an, dar nu a primit niciun leu. in 2009 insa i-au fost dati 5 milioane de lei de la buget, iar 10 milioane au venit de la Primaria sectorului 2.

in martie 2005, Biserica Ortodoxa Romana a primit cu titlu gratuit de folosinta terenul pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, 110.000 mp, situat in Bucuresti, pe Calea 13 Septembrie, in spatele Palatului Parlamentului.  in 2007, Guvernul Tariceanu dona proiectului 30 de milioane de lei.  si omul de afaceri Gigi Becali a donat in acea perioada 2 milioane de dolari pentru Catedrala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here