ist1_853503-my-grandparents[1]Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, declarata constitutionala. Potrivit unui comunicat al Presedintiei, seful statului a semnat, miercuri, decretul in acest sens. Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca este constitutionala Legea pensiilor adoptata de deputati dupa admiterea cererii presedintelui de reexaminare. Curtea Constitutionala a respins sesizarea PNL privind Legea pensiilor, apreciind astfel ca actul normativ este in acord cu prevederile Legii fundamentale.

Motivarea solutiei va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Sesizarea, formulata de 55 de parlamentari PNL, a fost depusa la Curtea Constitutionala in 8 decembrie.

Legea pensiilor, reexaminata la solicitarea sefului statului, prin care se stabileste varsta standard de pensionare de 63 de ani la femei si de 65 de ani la barbati, a fost adoptata in 7 decembrie, de plenul Camerei Deputatilor. Legea a fost adoptata, prin apel nominal, cu 172 de voturi „pentru”.

Singurul articol modificat fata de varianta initiala adoptata este cel referitor la varsta de pensionare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here