palatul-parlamentuluiVicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, marti, la RFI Romania, ca, daca motiunea de cenzura depusa de opozitie este adoptata de Parlament, atunci trebuie organizate alegeri anticipate, pentru ca nu exista cale de mijloc. Cezar Preda a declarat la RFI Romania ca daca acest Guvern ar pica, ar fi alegeri anticipate, pentru ca nu exista alte cale de mijloc. Dansul a sustinut ca nu poate intelege gandirea domnului presedinte, dar nu crede ca acesta isi va mai asuma o asemenea chestiune ca apoi sa se transfere responsabilitatea pe umerii presedintelui, iar sa inceapa proceduri de suspendare… Daca Guvernul va pica, singura solutie sunt anticipatele, cale de mijloc nu exista, a sustinut acesta.
Motiunea de cenzura depusa de partidele de opozitie impotriva Guvernului Boc va fi prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului in 20 octombrie, urmand ca dezbaterea textului si votul asupra motiunii sa aiba loc in 27 octombrie.
Partidele din opozitie au depus, luni, la Parlament, motiunea de cenzura intitulata „Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara”, semnata de 209 parlamentari. Semnatarii motiunii de cenzura care a fost depusa, luni, de catre opozitie, sustin ca, in cazul trecerii acesteia, doresc sa realizeze un guvern de criza, sa organizeze alegeri anticipate in maximum sase luni si sa renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.
„Dupa caderea guvernului B.U.B.A, noi, semnatarii acestei motiuni, impreuna cu cei care ni se vor alatura, dorim sa realizam un guvern de criza, care sa-si asume doua obiective: stabilizarea societatii prin cateva masuri de urgenta si organizarea de alegeri anticipate in maxim 6 luni”, se arata in textul motiunii de cenzura, remis agentiei MEDIAFAX.
In opinia semnatarilor, Romania se afla in fata unei optiuni majore: fie este aruncata intr-o criza sociala si economica si mai profunda, „sub guvernarea incompetenta a unui Guvern expirat politic”, fie Cabinetul Emil Boc este demis, deschizandu-se calea pentru gasirea altor solutii politice, economice si sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here