anafSeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat pentru Mediafax, marti, dupa ce angajatii Ministerului de Finante au reluat protestul din cauza stimulentelor, ca, de fapt, acestia se bucura pentru ca s-a adoptat un amendament la OUG 1/2010. Sorin Blejnar a sustinut ca „nu se intampla absolut nimic” la Ministerul de Finante.
Referitor la problema acordarii stimulentelor pe lunile august si septembrie, Blejnar a aratat ca in multe situatii listele privind performantele angajatilor nu au fost inca definitivate pentru ca nu au venit din teritoriu. Acesta a sustinut ca este o vina mixta: a conducerii institutiilor teritoriale, aflate in subordonarea ANAF, si a membrilor de sindicat care au participat la intocmirea acestor liste.
Aproximativ 100 de angajati din Ministerul de Finante au protestat, marti, pe holurile institutiei, pentru ca au informatii ca nu-si vor primi stimulentele promise, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP).
Oprescu a spus ca ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, nu vrea sa dea drumul la stimulente, chiar si dupa stabilirea criteriilor, astfel ca s-a deschis din nou conflictul. „Am blocat lucrarile comisiei pentru stabilirea stimulentelor pentru ca ministrul refuza sa respecte protocolul”, a precizat Oprescu, citat de Mediafax. Liderul SNFP a ajuns, marti, in jurul orei 16.00, la sediul Ministerului de Finante. Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 209 voturi „pentru”, 12 „impotriva” si 66 de abtineri, un amendament la OUG 1/2010 referitoare la reglementarea stimulentelor acordate bugetarilor. Comisia de munca a propus plenului adoptarea unui amendament propus de deputatul PDL Claudia Boghicevici, potrivit caruia, dupa articolul 5 al actului normativ se introduce un nou articol, articolul 5(1): „Pentru personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice finantate integral de la bugetul de stat sau din bugetele de asigurari sociale, care beneficiaza lunar de drepturi banesti acordate din fondurile constituite in temeiul Ordonantei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, salariile de baza se calculeaza prin includerea in acestea a valorii medii a acestor drepturi banesti acordate in cursul anului 2009 pentru fiecare functie publica pe categorii, clase si grade profesionale respectiv pentru fiecare functie contractuala, in functie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale”.
Presedintele Aliantei „Sed Lex”, Vasile Marica, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca modificarea OUG 1/2010 se refera doar la stimulentele pe octombrie care vor fi introduse in salariu in luna noiembrie, nu si la stimulentele din lunile august si septembrie.
Intre sindicate si reprezentantii Ministerului de Finante si ANAF au avut loc mai multe runde de negocieri. La ultima, cea de sambata, a participat doar liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, care a si semnat un protocol privind acordarea acestor drepturi banesti.(Sursa: Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here