insemn-victorieIgnorat de televiziunile autohtone, care nu au transmis meciul prin care si-a pastrat pentru a sasea oara titlul de campion mondial, pugilistul Lucian Bute a fost „valorificat” de catre parlamentari prin disputarea politica a campionului roman. Confruntarea parlamentara s-a petrecut luni dupa-amiaza in plenul Camerei Deputatilor, unde, de la tribuna, democrat-liberalii l-au revendicat pe Bute, catalogandu-l drept „pedelist”, in timp ce penelistii au ridicat pretentii asupra comunei sale natale, data drept „liberala”, relateaza „Gandul”. Totul a pornit de la deputatul PSD Ioan Damian, care le-a amintit colegilor din Parlament despre cel de-al 27-lea meci castigat de Lucian Bute ca boxer profesionist, criticand totodata impasibilitatea postului public de televiziune.
„Nu stiu ce s-a intamplat, dar Televiziunea Romana a refuzat o oferta prietenoasa a clubului profesionist Interbox din Montreal. Era vorba de 100.000 de euro pentru ca TVR sa poata televiza acest meci, atat cat a insemnat scena lui Ridzi si infinit mai putin decat frunza lui Udrea”, a spus Damian, lansand un atac la adresa liderului deputatilor pedelisti, Mircea Toader: „Cu doar doua luni in urma, premierul Boc ii promisese personal lui Bute ca va face mai mult decat sa inlesneasca televizarea meciului la Bucuresti. Bute a fost urmarit la Montreal de 12 milioane de spectatori, majoritatea canadieni, iar in final le-a multumit printre lacrimi acestora pentru sprijinul acordat. in acelasi timp, la Pechea, la Galati, domnul Toader, in judetul dumneavoastra, mama lui si tatal lui plangeau dupa ce au aflat acest rezultat”.
Numai ca, surpriza, Mircea Toader s-a raliat discursului PSD, criticandu-l si el pe presedintele TVR, Andi Lazescu: „Nu pot, ca galatean, sa nu sustin ce a spus colegul meu despre Lucian Bute, nu cred ca exista vreo justificare in a nu transmite, ca e ora 5 dimineata, ca putea fi retransmis mai tarziu si va trebui in cadrul comisiei de specialitate sa fie intrebat. Nu cred ca suma de 100.000 de euro este o problema, pentru orice buget. De Bute o sa auda toata lumea, de numele presedintelui TVR… nici nu mai stiu cum il cheama”.
Luati, insa, de valul victoriei din box, deputatii au revenit rapid la reflexele politicianiste. Penelistul Victor Paul Dobre a luat cuvantul, decretand drept „liberala” comuna Pechea, localitatea de bastina a campionului roman: „E o comuna liberala. in ce priveste televiziunea, vreau sa va spun ca televiziunea publica este asa cum ati dorit, asa cum ati impus in ciuda legii, un CA care face ca si dvs. ceea ce vrea si ceea ce ii spuneti. Nu este neutru, domnule Toader, asa ca lasati deamagogia acasa, nici nu ar fi trebuit sa veniti la microfon”.
La auzul unor asemenea pretentii, democrat-liberalii au reactionat prin deputatul Cezar Preda: „Am venit sa-mi cer scuze in numele colegilor mei pentru ca s-a mai intamplat sa nu le nimerim intotdeauna. As face o completare: el este dintr-o comuna liberala si este un pedelist, niciodata pedelistii nu fac rau la altii, isi fac rau lor”.
Concluzia a fost stabilita de cei care au adus subiectul in dezbaterea plenului, pesedista Aura Vasile precizand ceea ce a inteles din discursurile colegilor sai: „Nu stiu daca comuna Pechea este penelista, nu stiu daca boxerul este pedist, dar necazul e ca pedistii cu Boc si cu Guvernul fac rau intregii Romanii”.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here