imagesCADAWEJRBancile se adapteaza foarte repede la conditiile pietei, iar in perioada urmatoare va incepe goana institutiilor de creditare pentru a atrage clientii concurentilor, considera Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). „Opinia mea personala este ca ar trebui sa lasam piata sa lucreze, si cum am vazut ca bancile se adapteaza foarte repede la conditiile pietei, o sa vedeti ca in perioada imediat urmatoare va incepe acea goana a bancilor de a atrage clientii altor institutii. Avand avantajul neplatii comisionului de rambursare anticipata, clientii vor incepe sa alerge de la o banca la alta dupa dobanzi mai bune”, a spus Ghetea, la conferinta Romanian Financial Forumorganizata de MEDIAFAX impreuna cu Banca Nationala a Romaniei.

Potrivit presedintelui ARB, clientii au invatat mai multe lucruri, care vor persista in mintea lor mult timp, si care s-au transformat in prezent intr-o retinere in a mai lua credite.

„Cred ca ei, clientii, au invatat ca a lua un credit intr-o valuta care difera de cea in care au venituri este un mare risc si ca ar trebui sa-si faca mai bine socotelile, iar cand se expun in angajarea de credite sa tina cont si de perspectivele de castiguri pe care le au in perioada urmatoare”, a aratat Ghetea.

El a mentionat ca cel mai important lucru pe care il doreste este ca autoritatile, in special ANPC, sa invete din situatia OUG 50/2010 ca nu este bine sa faca promisiuni fara acoperire.

„Daca din partea unor parlamentari, a unor avocati independenti, am inteles ca fie din populism, fie din dorinta de a atrage electori, fie de a atrage clienti, la ANPC este, in opinia mea, de neinteles. Dansii sunt pusi sa vegheze pentru a proteja consumatorii, asta nu inseamna doar consumatorii de credite, ci inclusiv cei care au venit si au depus banii”, a mai spus Ghetea. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here