imagesCAQ9Y1IYSecretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant, Liviu Pop, a spus ca este nemultumit de intalnirea pe care a avut-o cu ministrul Educatiei intrucat acesta nu le-a promis profesorilor ca va sustine in Guvern grila maxima de salarizare.„Una dintre principalele revendicari vizeaza Legea salarizarii unitare unde asteptam sustinere din partea ministrului. Acesta nu ne-a asigurat ca in Guvern va sustine grila noastra maxima de salarizare. Din punctul de vedere al celorlalte aspecte, nimic concret”, a precizat Liviu Pop.

Intrebat cum a reactionat ministrul la solicitarea lor de a-si da demisia, demnitarul a raspuns ca fiecare este liber sa solicite acest lucru. Ministrul a notat problemele cu care au mers la el sindicalistii dar nu le-a dat niciun raspuns concret.

„Vom continua protestele. Ministrul a notat problemele dar nu ne-a dat niciun raspuns concretdecat proiecte pe termen lung. Suntem obligati sa ne continuam demersurile. Exista on-line o petitie publica”, a mai spus secretarul FSLI.

El a precizat ca vor continua actiunile de senzibilizare ale celorlalte autoritati ale statului pentru ca, din pacate, banii nu sunt la MECS, ci la Ministerul de Finante si la primul ministru.

In opinia secretarului FSLI, mitingul si-a atins scopul, la el participand aproape 9.000 de membri de sindicat.

„A fost o actiune reusita. in invatamant domneste o stare de nemultumire generala, ne vom alia cu siguranta protestelor stabilite de confederatiile sindicale dupa ce vom avea o discutie cu membrii nostri de sindicat”, a mai spus Pop.

El a precizat ca exista cateva demersuri care depind de ministrul Educatiei, respectiv reducerea de personal, blocarea posturilor, organizarea programelor scolare, baza materiala, transportul scolar, depolitizarea functiilor de conducere. Pop a sustinut ca este necesara demisia intregului cabinet Boc, nu numai a ministrului Educatiei. „Cu siguranta cerem demisia intregului cabinet nu numai a ministrului Educatiei pentru ca cabinetul Boc nu are nicio credibilitate”, a conchis Pop.

Secretarul general al FSLI a purtat o discutie cu ministrul Educatiei care a durat peste o ora si jumatate.

Protestul a inceput la ora 11.00 in Piata Victoriei. La ora 12.30, cadrele didactice au plecat in mars spre ministerele Muncii si al Educatiei. La finalul intalnirii, Botis a iesit in mijlocul sindicalistilor FSLI care protestau la Ministerul Muncii, fara a le prezenta insa solutii concrete la problemele lor. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here