imagesCANRTA35Top 5 zone in functie de numarul cautarilor de case –Bucurestii Noi, pe primul loc
Top 5 zone in functie de numarul cautarilor de apartamentelor – Titan, pe primul loc
Bucuresti, 23 septembrie 2010. Toamna lui 2010 impune un nou trend pe piata imobiliara si aduce vesti bune pentru cumparatorii cu bugete mai mici de 100.000 de euro. Astfel, multe dintre apartamentele care costau peste 100.000 de euro s-au ieftinit, arata un studiu realizat de Imopedia.ro, portalul imobiliar numarul 1 in Romania.
„Proprietarii au inteles ca, daca nu lasa la pret, au tot mai putine sanse sa vanda. Acum, 91% din ofertele active de apartamente vechi se incadreaza in 100.000 euro, in timp ce in primavara, erau 76%. Peste acest buget concurenta cu apartamentele noi este tot mai mare, iar cumparatorii se orienteaza prioritar spre acestea. Referitor la cerere, in aceasta perioada avem 88% cautari in bugetul de 100.000 euro, fata de 84% in primavara”, declara Razvan Muntean, manager general Imopedia.ro.
Analiza realizata de Imopedia.ro arata ca numarul romanilor care se orienteaza catre imobile noi este in crestere. Astfel, daca in primavara doar 22% dintre cumparatori optau pentru cladirile noi, acum ponderea acestora a crescut cu 3 procente, ajungand la 25%.
in ceea ce priveste casele, exista discrepante mari intre cerere si oferta. Mai exact, in timp ce 80% dintre cumparatori cauta case care sa coste cel mult 150.000 de euro, 70% dintre proprietarii care si-au scos imobilele pe piata cer sume mai mari. Analiza realizata de Imopedia.ro indica faptul ca numarul persoanelor interesate de case al caror pret depaseste 150.000 de euro a scazut cu 11%. Pe de alta parte, a crescut cu 5% ponderea cumparatorilor care doresc o casa care sa coste intre 60.000 si 75.000 de euro.
Interesanta este evolutia cererii in cazul apartamentelor din imobilele noi din ultimele 16 luni, care poate fi observata si in graficul de mai jos. Astfel, in primavara anului trecut doar 5% dintre cumparatori optau pentru asemenea locuinte, insa ponderea acestora a crescut constant si a ajuns acum sa reprezinte un sfert din preferintele persoanelor care sunt in cautarea unui apartament.
EVOLUTIA CERERII DE APARTAMENTE NOI VERSUS VECHI

imopedia

Unde isi cauta bucurestenii apartamente – cartierul Titan, pe primul loc
in aceasta perioada, cel mai popular cartier pentru cei care doresc sa-si cumpere apartamente este cartierul Titan. Pe locul doi in topul cautarilor se afla Dristor, pe locul trei Drumul Taberei, urmate de Militari si Berceni.
Ce fel de oferte posteaza proprietarii si sunt la indemana acestor vizitatori? in cartierul Titan, 70% din apartamente au preturi de pana in 75.000 euro. in limita de pret gasim majoritatea apartamentelor si in Dristor (55%), Drumul Taberei (73%), in Militari (63%), iar in Berceni ponderea apartamentelor cu preturi de pana in 75.000 de euro este de 72%.

Top cautari apartamente pe zone:

1. Titan

2. Dristor

3. Drumul Taberei

4. Militari

5. Berceni

Unde sunt cele mai multe cautari de case –Bucurestii Noi, pe primul loc
Cartierul Bucurestii Noi se afla pe primul loc in topul vizitatorilor Imopedia.ro, care isi cauta case individuale. O posibila cauza o reprezinta si anuntul facut la inceputul lunii septembrie de catre Ministerul Transporturilor si Metrorex, conform carora anul viitor se vor da in folosinta aici doua noi statii de metrou.
Pe locul doi se afla Popesti Leordeni, pe trei cartierul Baneasa, urmate de orasul Otopeni si zona exclusivista Cotroceni.

Top cautari case pe zone:

1. Bucurestii Noi

2. Popesti Leordeni

3. Baneasa

4. Otopeni

5. Cotroceni

Imopedia.ro este portalul imobiliar cu cel mai mare trafic de vizitatori, conform Sati.ro. Imopedia.ro detine peste 500.000 de oferte Imobiliare publicate de agentii Imobiliare.

Pentru detalii suplimentare:

Cristina Tamas
Tel: 0743 121 189 sau 021.318.25.45
e-mail: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here