Untitled-2Guvernul va impune un plafon maxim de ajutoare sociale sub nivelul venitului minim garantat, pentru a elimina situatiile in care persoane care detin vila si masina si stau in carciuma sa astepte sprijin de la stat, a afirmat premierul Boc intr-o discutie cu membrii comunitatii romanesti din New York. „Daca mergeti acum la tara sa angajati un om sa mearga la coasa sau sa lucreze la ferma, nu veti gasi pentru ca are ajutor social minim care ii permite sa stea in carciuma cat doreste si, in acelasi timp, sa primeasca iarna ajutor pentru cumpararea lemnelor, si nu sa munceasca, sa intre in campul muncii. Nu mai putem sa stam in maniera asta de a guverna. Punem un plafon maxim de ajutoare sociale care sa fie mai mic decat venitul minim garantat, incat sa-l determini pe om sa iasa din starea de pasivitate si sa-si mentina un loc de munca”, a spus Boc.

El a aratat din nou ca Romania si politicienii nu au stiut sa fructifice avantajele intrarii in Uniunea Europeana, cu au accentuat dezechilibrele structurale provenite din perioada comunista si a sustinut ca nimeni nu ar avea nimic impotriva sa creasca salariile, pensiile sau ajutoarele sociale „cu conditia sa aiba sustinere in spate”.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat, luni, ca Guvernul a decis ca persoane care detin si alte locuinte in afara celei de domiciliu, precum case de vacanta, sau masini cu o capacitate cilindrica de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de incalzire,evaluarile indicand ca peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma sa nu mai fie subventionate.

Surse guvernamentale au declarat, marti, agentiei MEDIAFAX ca Executivul a discutat varianta ca si persoanele care detin depozite bancare in valoare de peste 3.000 lei, suprafete de teren mai mari de 1.000 metri patrati sau animale de curte, precum vaci si porci sa nu mai primeasca ajutoare de incalzire.

Noile reguli de acordare a ajutoarelor de incalzire vor fi aplicate incepand cu sezonul de iarna 2010-2011.

Agentia MEDIAFAX a prezentat, saptamana trecuta, un proiect de ordonanta de urgenta care stabilea ca ajutorul pentru incalzirea locuintei ar putea fi acordat luand in calcul aceleasi venituri ca in cazul acordarii ajutorului social, ceea ce ar reduce cu peste 400.000 numarul de beneficiari si ar creste cu 10,6 de milioane de lei bugetul de stat in 2010.

Premierul Emil Boc se afla la New York, unde participa la Adunarea Generala a ONU. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here