Untitled-2Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca negocierile dintre PDL si PSD pe marginea Legii pensiilor au durat patru zile, sustinand ca, daca Guvernul va plati banii, va solicita demisia premierului Emil Boc.”Am cateva documente cu repartitia banilor pentru PSD, informatia, cand au inceput negocierile. Au fost negocieri care au durat vrreo patru zile. S-a negociat in faza initiala la nivelul sefilor de grupuri parlamentare, Toader cu Dusa, dupa care s-au dat unele linii de repartitie a banilor si, dupa patru zile, a si fost transmisa premierului de grupul PDL solicitarea PSD ca sa nu participe la vot. Asta a fost conditia. Dati-ne banii acestia si nu participam la vot”, a sustinut Basescu la B1 Tv.

Seful statului a mai spus ca, daca Guvernul Boc ar da acesti bani, i-ar cere public premierului sa-si prezinte demisia, dar s-a declarat convins ca prim-ministrul nu va accepta „un astfel de targ”.

„Daca Guvernul Boc ar da acesti bani, public i-as cere premierului Emil Boc demisia. Sigur, ar putea sa si-o dea sau nu, dar nu poti sa faci targuri de acest gen. Nu cu bani publici. Sunt convins ca premierul nu va accepta un astfel de targ”, a precizat Basescu.

El a adaugat ca suspiciunea nu este un motiv pentru care un presedinte sa nu promulge o lege.

„Eu trebuie sa vad intai continutul legii, eu nu ma pot pronunta pe procedura parlamentara. Daca domnul Ponta ar fi fost matur, se adresa Comisiei de imunitati a Parlamentului. A doua zi, sunt convins, ca, daca as interveni in treburile ale Parlamentului, a doua zi ar spune de dictatorul de la Cotroceni, care s-a bagat in proceduri parlamentare”, a mai spus Basescu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a acuzat, marti, in plen, pe deputatii PSD ca au cerut PDL 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest „santaj ordinar”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here