Untitled-1 copyAproximativ 4.000 de sindicalisti din sanatate, educatie si asistenta sociala afiliati la „Cartel Alfa” sunt asteptati sa participe, joi, la mitingul de la sediul Guvernului, protestatarii fiind nemultumiti de masurile de austeritate impuse de Guvernul Boc. Aproximativ 500 de sindicalisti din asistenta sociala, educatie si sanatate s-au adunat, joi, in Piata Victoriei, pentru mitingul organizat de CNS Cartel-Alfa.

Sindicalistii au autorizatie de protest pentru minim doua ore.

Oamenii striga „Jos Guvernul” si „Demisia”.

Membrii Federatiei Nationale Sindicale din Asistenta Sociala si Protectia Copilului, FNS „Pro Asist”, afiliata la CNS Cartel Alfa, au anuntat, miercuri, ca vor fi prezenti la protestele de joi, de la ora 11.00.

Salariatii din asistenta sociala sunt nemultumiti de scaderea drastica a veniturilor in medie cu 40%, de ingradirea incepand cu anul 2010 prin acte normative a prevederilor constitutionale referitoare la negocierea, incheierea si respectarea Contractelor Colective de Munca si de pierderea unor sporuri pentru conditii deosebite de munca, pentru orele suplimentare sau zilele de sambata si duminica lucrate.

Deficitul de personal creat de plecarile masive din sistem, cresterea varstei de pensionare, desfiintarea protectiei sociale a salariatilor la concedieri colective sunt alte revendicari ale sindicalitstlor din asistenta sociala.

Acestia mai cer renuntarea la toate masurile de austeritate impuse de Guvern, o lege a salarizarii care sa aduca echitate in sistemul bugetar prin remunerarea in functie de nivelul pregatirii si importanta muncii.

Protestele „Cartel Alfa” continua vineri, cand in Piata Victoriei vor veni sindicalisti din sectorul economic, politie si penitenciare, urmati, luni, de cei din administratie si chimie.

in cele trei zile in care sindicalistii „Cartel Alfa” vor protesta la sediul Guvernului circulatia rutiera va fi restrictionata pe banda 1 de pe soseaua Kiseleff, pe tronsonul dintre strada Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei, intre orele 10.00 si 18.00.

Reprezentantii Confederatiei „Cartel Alfa” au spus ca decizia de a continua actiunile sindicale a fost luata din cauza masurilor de austeritate fara precedent anuntate de Guvernul Boc.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la New York, ca l-a mandatat pe ministrul Muncii sa continue discutiile cu liderii sindicali, dar ca este nevoie de „rationalitate” si nu de politici populiste, insistand in continuare ca masurile de austeritate impuse de Guvern sunt necesare.(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here