Cantități impresionante de vin roșu inundă străzile unui oraș din Portugalia după ce două rezervoare imense s-au spart

Există atât de mult vin roșu în exces în Portugalia încât acesta inundă străzile. Așa se poate interpreta scena incredibilă care s-a desfășurat în São Lourenço do Bairro, un mic oraș unde milioane de litri de vin au copleșit recent drumurile.

Aproximativ 2,2 milioane de litri de vin (aproximativ 581.000 de galoane) s-au deversat din două rezervoare sparte la Destilaria Levira duminică, conform ziarului local Diário de Coimbra. Un videoclip viral de la fața locului arată un „râu de vin” coborând pe o stradă în pantă, revărsându-se peste marginea ei.

Compania a emis un comunicat în care „regretează profund” incidentul, angajându-se să suporte costurile de curățare. São Lourenço do Bairro se află în apropierea coastei Portugaliei, la aproximativ o oră de condus spre sud de la Porto.

Nimeni nu a fost rănit de torentul de vin, dar se pare că a inundat cel puțin o pivniță. Autoritățile locale lucrează acum pentru a repara pagubele și pentru a preveni ca lichidul alcoolic să afecteze fermele, viile și sursele de apă locale.

O cantitate mare de vin era depozitată la distilerie prin programul de „distilare de criză” al guvernului, care își propune să utilizeze fonduri de stimulare pentru a elimina excedentul de vin din lanțul de aprovizionare înainte de recolta din acest an. Acesta era programat să fie transformat în alcool.

Portugalia are cea mai mare rată de consum de vin per capita din lume, dar acestea sunt vremuri dificile pentru producătorii de vin din Europa. Consumul de vin din Portugalia este în cădere liberă (cu 34%), a declarat Uniunea Europeană în această vară, invocând inflația și alte presiuni. Țări mari precum Franța și Germania înregistrează, de asemenea, scăderi cu două cifre.

Destilaria Levira spune că investighează cauza ruperii care a trimis vinul revărsându-se pe străzile orașului. Distileria a mulțumit și pompierilor locali, care au reușit să oprească o parte din vin și să-l transporte la o stație de tratare, conform rapoartelor locale.

Poti vedea aici grozavia:  https://twitter.com/nuno_mar/status/1701158262593261586?ref_

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here