Sursa foto: https://unsplash.com/photos/ml0NvYqpn7Q

Serviciile profesionale de foto – video sunt necesare in foarte multe situatii, adesea o sesiune de filmare durand ore bune sau chiar o zi intreaga. Prin urmare, cameramanii trebuie sa aiba o trusa de accesorii completa pentru a avea siguranta ca nu vor intampina probleme cu privire la modul de functionare al echipamentelor.

O astfel de trusa ar trebui sa cuprinda urmatoarele accesorii:

O baterie de rezerva

In timpul filmarilor se poate intampla ca o camera de filmare sa se defecteze sau ramana fara baterie, caz in care existenta unor acumulatori camere video de rezerva este solutia cea mai potrivita pentru a continua activitatea. Astfel se poate evita o situatie neplacuta si lipsita de prifesionalism. Pentru mai mult confort, se poate opteaza pentru un model cu mai multe porturi USB.

Bateriile externe cu porturi USB permit incarcarea a diferite dispozitive in acelasi timp, important fiind insa compatibilitatea dintre acumulatori si camerele video.

Un trepied pentru camera

Un alt echipament necesar, care va garanta stabilitatea filmelor si inregistrarilor video, este trepiedul. Acesta este o piesa esentiala datorita caruia utilizatorul se poate bucura de o mare libertate in ceea ce priveste miscarea camerei fara teama.

In ceea ce priveste trepiedele, acestea sunt de mai multe tipuri, unele fiind potrivite pentru interior, in timp ce altele sunt potrivite pentru exterior, astfel incat calitatea imaginilor sa nu fie distorsionata.

Casti, microfon si conectori pentru inregistrarea sunetului

In general, camerele video de pe piata sunt echipate cu microfoane. Cu toate acestea, nu ofera o satisfactie reala in ceea ce priveste sunetul, motivul pentru care profesionistii apeleaza si la alte echipamente pentru inregistrarea sunetului, cum sunt microfoanele, castile si conectori.

Diversitatea marcilor disponibile pe piata ofera acces la o gama larga de optiuni de microfoane, deoarece indiferent de mediul folosit, este important ca vocea sa fie auzita. Pentru inregistrarea post-productie sau inregistrarea live, se poate folosi un microfon omnidirectional.

Prin urmare, orice profesionist din domeniu ar trebui sa aiba in trusa de accesorii aceste echipamente care il ajuta la o buna desfasurare a activitatii, fara intreruperi sau situatii neplacute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here