În cea de-a doua săptămână a lunii februarie, Opera Națională București a pregătit publicului spectator un program cu spectacole de operă și balet cu titluri precum „Baiadera” de Ludwig Minkus, „La Bohème” de Giacomo Puccini, „Lohengrin” de Richard Wagner și „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti.

 

Joi, 10 februarie, ora 18:30, va avea loc spectacolul de balet „Baiadera” de Ludwig Minkus. Există acea forță supranaturală care hotărăște irevocabil, fatal, toate acțiunile și întâmplările din viața oamenilor? Descoperiți „Baiadera”, un balet excepțional învăluit în misterul Indiei, o poveste despre soartă, regret și iubire dincolo de moarte, pe scena Operei Naționale București.

 

Vineri, 11 februarie, ora 18:30, vom oferi spectacolul „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil. În rolul Mimì este invitată soprana Paula Iancic care a făcut parte din grupul de tineri artiști ai Studioului de Operă de la Bayerische Staatsoper din Munchen, unde a avut oportunitatea de a se perfecționa și de a acumula experiență artistică alături de mari artiști contemporani și afirmându-se în roluri din „Elixirul dragoseti” de Donizetti (Giannetta), „Der Diktator” de Krenek (Maria), „Hänsel și Gretel” de Humperdinck (Taumännchen), „Sour Angelica” de Puccini (Suor Dolcina), etc. Pe scena ONB va interpreta rolul Mimì după succesul repurtat la Iași, Cluj și Timișoara în anii 2017 – 2019, dar și la Poznan în Polonia, teatre în care, după obținerea Marelui Premiu la Concursul Internațional de Canto Virginia Zeani de la Târgu Mureș. Soprana Paula Iancic va conferi personajului Mimì prospețimea tinerească și forța temperamentală a tinereții aflată în plină formare la început de carieră.

 

Sâmbătă, 12 februarie, ora 18:00, vă invităm la spectacolul „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete realizată într-o nouă premieră în urmă cu aproape două luni în cadrul evenimentelor care marchează Stagiunea Jubiliară a Centenarului Operei Naționale din București. Rolul titular va fi interpretat de Marius Vlad Budoiu, tenor liric cu un amplu repertoriu și care, la maturitatea artistică, a abordat și roluri de tenor dramatic din opere precum: „Forța destinului” de Verdi (Don Alvaro), „Otello” de Verdi (rolul titular), „Turandot” de Verdi (Calaf), „Samson și Dalila” de Saint-Saëns (Samson). În anul 2013 Marius Vlad Budoiu a cântat sub bagheta lui Daniel Barenboim rolul Froh în „Aurul Rinului” din Tetralogia „Inselul Nibelungilor” de Wagner la Opera de Stat din Berlin cu care acest ansamblu a efectuat și un turneu la Teatro alla Scala din Milano și la Festivalul Proms, la Royal Albert Hal. A colaborat cu dirijorii Zubin Mehta, Rafael Frühbeck de Burgos, Gennady Rozhdestvensky, Antonio Pappano, Lawrence Foster, Peter Ruzicka, Marek Jankovski, Friedrich Haider, Cristian Mandeal, apărând la Filarmonica din München, Filarmonica din Hamburg, Staatskappelle Berlin, Berliner Symphoniker, Staatskappelle Dresden, Santa Cecilia din Roma, cu operele din București, Bratislava, Budapesta, Freiburg, Marseille, Toulon și altele.

 

Duminică, 13 februarie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Elixirul dragostei” de Donizetti. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Vlad Iftinca în calitate de invitat, iar publicul spectator îl va putea urmări din nou în rolul Nemorino, tot ca invitat, pe tenorul Ioan Hotea, artist cu o foarte prestigioasă carieră internațională începută imediat după victoria Marelui Premiu la Concursul Operalia și la Concursul Internațional de Canto Hariclea Darclée de la Brăila. A repurtat frumoase succese și entuziaste cronici afirmându-se într-un amplu repertoriu: „I Capuleti e i Montecchi” (Tebaldo), „I Puritani” (Arturo) de Bellini, „Don Pasquale” (Ernesto), „Fiica regimentului” (Tonio), „Lucia di Lammermoor” (Edgardo) de Donizetti, „Manon” (Des Grieux) de Massenet, „Cosi fan tutte” (Ferrando), „Don Giovanni” (Don Ottavio) de Mozart, „La Traviata” (Alfredo), „Rigoletto” (Duca di Mantova) de Verdi și altele. Din 2013 a avut apariții internaționale: la Opéra din Paris, la Royal Opera House Covent Garden, la Opera de Stat din Viena, la Opera din Monte Carlo; la Opéra du Rhin Strasbourg; la Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf, la Teatrul de Stat din Wiesbaden, la Opera din Stuttgart, la Opera Bavareză de Stat din München. Ne bucurăm să oferim publicului nostru reîntâlnirea cu rigoarea virtuozistică și căldura temperamentală prin care acest tânăr artist a cucerit publicul și critica în cariera sa internațională.

 

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

 

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

 

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, EURO Insol

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, Revista Timpul, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, Ballet Magazine, Mediatrust

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here