București, 20 februarie 2024. Spitalul Clinic SANADOR a organizat o întâlnire între micuții operați pe inimă în cadrul misiunilor umanitare desfășurate la SANADOR în 2023 și salvatorii acestora, echipa medicală care se luptă pentru șansa la o viață normală a copiilor cu malformații cardiace congenitale. Întâlnirea a fost una puternic emoțională, în care micuții și părinții lor s-au revăzut cu echipa medicală de la SANADOR, pentru care păstrează un loc deosebit în suflet.

„Ne-am implicat în misiunile umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR conștienți că acest domeniu este deficitar și că sunt mulți copii cu malformații cardiace congenitale care au nevoie de tratamente salvatoare în România, la ei acasă. Fiecare intervenție a fost o poveste de speranță și determinare prin care ne-am dorit să redăm zâmbetul și bucuria copiilor și familiilor lor. Revederea cu micuții pacienți vindecați a fost un motiv de bucurie sinceră”, a declarat Dr. Doris Andronescu, directorul general SANADOR.

„În fiecare revedere cu micuții operați de noi, găsesc nu doar satisfacție profesională, ci și o bucurie profundă în capacitatea de a face o diferență în viețile lor și ale familiilor lor. Colaborarea cu echipele internaționale pentru vindecarea acestor copii reprezintă o sursă valoroasă de cunoaștere și experiență. De asemenea, suntem mândri de dotările moderne și avansate de la Spitalul Clinic SANADOR, care ne permit să oferim tratamente de ultimă generație și să fim în pas cu cele mai recente tehnologii medicale”, a declarat Prof. Dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR.

„Mulțumesc celor care au donat și au făcut posibilă această zi și, mai mult decât atât, au făcut posibilă viața acestor copii. Anual sunt peste 1.000 de nou-născuți în România cu malformații cardiace. Mulți dintre ei ar avea nevoie de operații care înainte nu se puteau face, dar acum sunt posibile datorită Spitalului Clinic SANADOR, echipei dedicate de medici și oamenilor cu suflet mare care au înțeles să doneze pentru acești copii. Și pentru asta mă înclin și vă rog să continuăm să-i ajutăm”, a declarat Alessandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape.

Misiunile umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR au fost inițiate în anul 2022 și au continuat și pe parcursul anului 2023, când au fost realizate nu mai puțin de patru astfel de misiuni prin care 38 de copii cu malformații cardiace congenitale au beneficiat de o nouă șansă în viață și numeroși alți copii au fost luați în evidență pentru monitorizarea în vederea unei intervenții chirurgicale ulterioare.

Intervențiile de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR au inclus cazuri complexe, complicate, care nu ar fi avut alte șanse pentru o viață normală din cauza malformațiilor severe. Operațiile au fost realizate cu sprijinul unor echipe medicale internaționale, din centre cu foarte multă experiență în astfel de proceduri, care au venit la București, la Spitalul Clinic SANADOR, unde au operat alături de echipa condusă de Prof. Dr. Victor Costache și au fost implicate în urmărirea postoperatorie a copiilor, pentru a asigura obținerea celor mai bune rezultate. Operațiile s-au desfășurat, în funcție de indicațiile fiecărui caz și de vârsta micuților pacienți, prin intervenții minim invazive endoscopice sau deschise de chirurgie cardiovasculară, dar și prin proceduri avansate de cardiologie intervențională, atunci când acest lucru a fost posibil.

Misiunile umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la SANADOR sunt posibile datorită sprijinului inimos acordat de mai multe fundații și de oameni cu suflet mare, care contribuie de fiecare dată la salvarea cât mai multor copii cu boli ale inimii. Spitalul Clinic SANADOR este implicat direct, prin echipele medicale specializate, dar și prin infrastructura operatorie asigurată de primul bloc operator complet digitalizat din România. Intervențiile nu ar fi posibile fără sprijinul total al Secției de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară, acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă. În plus, Spitalul Clinic SANADOR este Centru de excelență și training în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, singurul din România acreditat internațional.

 

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o continuă dezvoltare organică, în prezent deținând cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din țară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie și imagistică medicală de înaltă performanță, situate în București. Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, având și compartiment de primiri urgențe adulți și copii, 23 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here