Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-resting-their-hand-on-table-2058147/

 

Notariat Birzu este un cabinet notarial pe Victoriei care ofera diverse servicii juridice notariale, printre care si deschiderea si inregistrarea cazurilor de mostenire. Mostenirea se realizeaza prin testament sau prin lege. Pentru acceptarea unei mosteniri, se stabileste o perioada de sase luni de la data decesului unei persoane.

Cand mostenitorul aplica in legatura cu deschiderea mostenirii, notarul afla informatii despre moartea testatorului, ora si locul deschiderii mostenirii, cercul mostenitorilor, prezenta unui testament, prezenta proprietatii mostenita, compozitia si locatia acesteia, necesitatea de a lua masuri pentru protejarea proprietatii mostenite. Inregistrarea drepturilor de mostenire este impartita in mai multe etape: deschiderea unei mosteniri, acceptarea mostenirii, inregistrarea unui certificat al dreptului la mostenire. Inregistrarea drepturilor de mostenire a mostenitorului, se efectueaza la ultimul loc de inregistrare a testatorului.

Eliberarea unui certificat al dreptului la mostenire si altele

La eliberarea unui certificat al dreptului la mostenire prin testament, mostenitorul va prezenta notarului Birzu de la Cabinet Notarial pe Victoriei, originalul testamentului, pe care testatorul l-a lasat in favoarea sa.

La eliberarea unui astfel de certificat, notarul afla prezenta mostenitorilor care au dreptul la o cota obligatorie in mostenire, in conformitate cu cerintele Codul civil al Romaniei (acestia sunt minori, copii cu dizabilitati adulti ai testatorului, vaduva cu handicap (sau vaduv) si parintii cu dizabilitati).

Atunci cand elibereaza un certificat al dreptului de mostenire in conditiile legii, notarul verifica existenta unor motive pentru a solicita mostenirea, in conformitate cu legea persoanelor care au solicitat eliberarea certificatului.

Eliberarea unui certificat al dreptului de mostenire a proprietatii, care este supus inregistrarii, se efectueaza de catre un notar, dupa depunerea documentelor de proprietate asupra proprietatii catre testator si verificarea absentei unei interdictii sau sechestrul acestei proprietati. Eliberarea unui certificat al dreptului la mostenire, mostenitorilor care au acceptat mostenirea, nu este limitata de nicio perioada.

Atestarea testamentelor

Notar Birzu de la Cabinet Notarial pe Victoriei ofera servicii cu privire la legalizarea testamentelor. Un testament trebuie facut in scris, indicand locul si ora intocmirii testamentului, data si locul nasterii testatorului si semnat de testator.

Notarul Birzu certifica testamentul scris de testator cu propria sa mana sau cu ajutorul mijloacelor tehnice general acceptate. Un notar poate, la cererea unei persoane, sa scrie un testament din cuvintele sale cu propria sa mana sau cu ajutorul mijloacelor tehnice general acceptate.

In acest caz, testamentul trebuie citit cu voce tare de testator si semnat de acesta, dupa cum a mentionat acesta inainte de semnarea acestuia. Nu este permisa atestarea unui testament prin intermediul reprezentantilor.

Excluderea acordului de donatie

Notar Birzu de la Cabinet Notarial pe Victoriei ofera servicii pentru executarea acordurilor de donatie catre persoane juridice si persoane fizice, acord de donare a apartamentelor, contract de donatie pentru o cladire rezidentiala, acord de donare a terenurilor, contract de donare a vehiculelor, acord de donatie (actiune in capitalul autorizat) a drepturilor corporative.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here