Până în 2050, promisiunea Daikin la nivel global este de a genera zero emisii de carbon

 

București, 18 martie 2021: Daikin, cel mai important producător de aer condiționat la nivel global, participă în calitate de partener principal la ISH 2021, unul dintre cele mai mari evenimente ale industriei de încălzire, aer condiționat și tehnologii regenerabile. „Transform with Daikin” este sloganul sub care compania va lua parte la această ediție, unde va susține o serie de seminarii ce se vor concentra pe trei elemente cheie: sustenabilitate, calitatea aerului interior și sprijinirea unei economii circulare prin reutilizarea agenților frigorifici.

 

Daikin va prezenta cele mai noi tendințe în materie de tehnologii eficiente și durabile de încălzire, climatizare și de proiectare a sistemelor inteligente pentru locuințe, dezvoltate în linie cu promisiunea la nivel global a grupului, de a ajunge la zero emisii de carbon până în 2050. Pompele de căldură reprezintă focusul prezenței Daikin la ediția de anul acesta a târgului ISH, ca soluții de încălzire eficiente din punct de vedere energetic. Acestea sunt produse inovatoare atât pentru încălzire, cât și pentru răcire, ce transformă aerul exterior în energie. Printre beneficiile pe care le oferă, se numără randamentul îmbunătățit, un impact redus asupra mediului și confort ridicat pe tot parcursul anului.

 

Din punctul nostru de vedere, pompele de căldură reprezintă un pilon important în reducerea emisiilor de dioxid de carbon și, totodată, o soluție sustenabilă și mai eficientă energetic pentru beneficiari”, spune Carl Lievens, Managing Director Daikin Central Europe.

 

Ediția de anul acesta a evenimentului ISH se va desfășura pentru prima dată în format digital și va avea loc în perioada 22-26 martie. În cadrul dezbaterilor care vor avea loc pe toată perioada târgului vor fi aduse în prim plan cele mai importante subiecte ale momentului: protejarea mediului, conservarea resurselor prin utilizarea energiilor regenerabile, dezvoltarea soluțiilor digitale și a tehnologiilor inteligente.

 

Daikin este liderul industriei de HVAC și o forță motrică pentru promovarea pompelor de căldură eficiente din punct de vedere energetic, în conformitate cu Pactul verde european. Ne bucurăm că putem aduce în atenția clienților și partenerilor din întreaga lume, în cadrul unuia dintre cele mai relevante evenimente din sectorul nostru de activitate, inovațiile pe care grupul le oferă și pe care le dezvoltă în permanență. Acesta este angajamentul nostru față de industrie și mediul înconjurător”, spune Daniel Vasile Managing Director Daikin România.   

 

Expansiunea urbană se află pe un trend ascendent în întreaga lume, aproape 70% din populație trăind în orașe. Până în 2040, se estimează că numărul consumatorilor noi de electricitate va crește cu 45 de milioane în fiecare an, iar cererea de energie pe plan mondial va fi mai ridicată cu 80% față de 2010. Totodată, până în 2050 numărul clădirilor dotate cu sisteme de aer condiționat va fi de 3,5 ori mai mare decât în prezent, iar emisiile de carbon vor atinge valori cu peste 50% mai mari comparativ cu 2010.

 

Pentru a răspunde acestor tendințe care se prefigurează, dar și nevoilor curente cu privire la protejarea mediului înconjurător, Daikin oferă soluții eficiente și se angajează să reducă emisiile de gaze cu efect de seră generate pe parcursul întregului ciclu de viață al produselor.

 

***

Despre DAIKIN Airconditioning Central Europe

Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondată în 1999 cu sediul în Viena, Austria. Portofoliul companiei cuprinde produse și soluții pentru încălzire, răcire, ventilație, aer condiționat și refrigerare. Aproximativ 410 angajați sunt responsabili pentru operațiunile de vânzări și servicii în 16 țări din Europa Centrală și de Est (Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Serbia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Kosovo, Albania, Polonia).

Despre Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. este o filială deținută în totalitate de Daikin Industries Limited și un important producător european de aparate de aer condiționat, sisteme de încălzire și echipamente frigorifice, cu aproximativ 6946 de angajați în toată Europa și fabrici importante în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia și Marea Britanie. La nivel global, Daikin este recunoscut pentru abordarea sa ca pionier în dezvoltarea produselor, pentru calitatea și versatilitatea de neegalat a soluțiilor sale integrate. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea tehnologiilor de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here