70 000 de elevi si-au echivalat pana in prezent proba de Competente Digitale de la Bacalaureat cu ECDL . Liceenii care detin ECDL PROFIL BAC nu mai sustin aceasta proba.
Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu certificarea internationala European Computer Driving Licence.
ECDL este cel mai raspandit standard global de certificare a competentelor digitale, recunoscut in peste 100 de tari, cu 15 milioane de persoane inregistrate in program. In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Dovezile arata ca expunerea la tehnologie nu poate fi sinonima cu abilitatea de a o folosi, iar mitul Nativ Digital este fals. Daca tinerii nu au acces la educatie digitala in mod formal si structurat, s-ar putea ca niciodata sa nu deblocheze pe deplin potentialul tehnologiei digitale pentru ei ca si cursanti, angajati, antreprenori sau cetateni. Tinerii nu detin competente digitale in mod firesc pentru a utiliza tehnologia in siguranta si eficient, iar aptitudinile dobandite in mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete.

Liceenii sunt incurajati sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard international, in situatia in care, astazi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face fata cerintelor de pe piata muncii, iar Romania ocupa in continuare un loc codas in Europa cand vine vorba de competente digitale. Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati pot fi asigurate cel mai bine prin obtinerea unei certificari la standard international, cu aplicabilitate globala.

 

ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea ECDL exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere. Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Incepand cu anul scolar 2009 – 2010, in Romania s-a introdus proba de Competente digitale la Bacalaureat, obligatorie pentru toti liceenii, la fel ca proba de Competente lingvistice. Avand deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale, asa cum daca detin un certificat international pentru o limba straina pot sa nu mai sustina proba de Competente lingvistice. Mai mult, programa pentru evaluarea competentelor digitale si cea pentru obtinerea ECDL PROFIL BAC corespund materiei pe care liceenii o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, ei se pot pregati chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala.

 

ECDL ROMANIA

Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de 800 de Centre de Testare acreditate pe intreg teritoriul tarii, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica competentele digitale.

Aproape 300 000 de candidati s-au inscris in programul ECDL  la nivel national si au fost eliberate mai mult de 200 000 de Permise ECDL in Romania.

Calitatea si reputatia ECDL in lume sunt construite in 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite pe glob. Succesul ECDL se bazeaza pe inovarea continua si pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL de calitate.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 14 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here