România ocupă locul al treilea în topul celor mai bune țări din lume de unde să lucrezi și în care să călătorești

Pentru că tot mai mulți dintre noi ne orientăm către medii de lucru flexibile și încercăm să găsim modalități de a îmbina călătoriile și munca la distanță, motorul de căutare momondo.ro dezvăluie care sunt cele mai bune țări din care să lucrezi doar cu laptopul, top în care România ocupă un binemeritat loc trei.

Primul top al țărilor de unde să lucrezi în timp ce călătorești realizat de momondo și-a propus să ajute angajații să își găsească noul birou departe de casă. În realizarea acestui top am analizat îndeaproape 111 țări și le-am clasificat în funcție de 22 de factori împărțiți în șase categorii: accesibilitate și costuri de călătorie; prețuri locale; siguranță și sănătate, facilitățile muncii de la distanță, viața socială și vremea. În final, am aflat care sunt cele mai bune țări de unde să muncești de la distanță și să te bucuri de timpul liber călătorind.

Fără alte formalități, cele mai bune zece țări în care să îmbini condițiile pentru o muncă productivă cu posibilitățile de călătorie, conform analizei momondo, sunt:

  1. Portugalia
  2. Spania
  3. România
  4. Mauritius
  5. Japonia
  6. Malta
  7. Costa Rica
  8. Panama
  9. Republica Cehă
  10. Germania

România a ieșit pe locul trei la nivel internațional în ceea ce privește munca la distanță, în special datorită prețurilor sale foarte atrăgătoare și a faptului că are unul dintre cele mai mici costuri de trai, nu doar din Europa, ci din întreaga lume. De asemenea, România oferă prețuri avantajoase la închirieri auto și la hoteluri, în plus față de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiții foarte bune pentru călătorii interne. Nomazii digitali vor aprecia cu siguranță viteza excelentă a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună țară din lume pentru a lucra de la distanță, obținând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundența de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital și mulți localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroși expați. Spania ocupă locul al doilea, în principal datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenței de spații de co-working și a vizelor pentru liberii profesioniști. Viața de noapte de aici este bogată și este o țară cu politici LGBTQ+ favorabile.

Mulțumită unei noi funcționalități momondo, românii își pot alege cea mai bună destinație de unde să lucreze în funcție de fusul orar care îi avantajează cel mai mult.

În plus față de topul celor mai bune țări de unde să lucrezi și să călătorești, momondo pune la dispoziție o hartă care îi ajută pe utilizatori să înțeleagă repede diferențele de fus orar înainte de a-și alege destinația unde să își mute biroul departe de casă. Topul bazat pe fusul orar ia în considerare factorii cheie și categoriile din topul menționat, dar le afișează în funcție de țara locului tău de muncă, astfel încât, țările care au un fus orar asemănătorul cu acesta apar mai sus în lista destinațiilor. Harta mai oferă și informații despre ultimele restricții legate de călătorii și ratele de vaccinare din fiecare țară.

Înainte de a-ți planifica următoarea călătorie, asigură-te că verifici ultimele restricții de călătorie din destinația care te interesează. Harta dedicată oferită de momondo afișează actualizările în timp real privind restricțiile legate de COVID-19 și cerințele de intrare pentru fiecare țară din lume.

Toate sursele au fost accesate, iar datele au fost extrase între 1 septembrie și 20 octombrie 2021. Numerele prezentate provin din ultimele date disponibile. Pentru informații complete privind metodologia în baza căreia am realizat topul celor mai bune țări de unde să lucrezi și unde să călătorești, vizitează momondo.ro/travel-work/rank

 

Despre momondo

momondo.ro este un motor de căutare global pentru călătorii, care compară prețuri pentru zboruri, hoteluri și mașini de închiriat. momondo a câștigat numeroase premii și a fost recomandat de organizații media internaționale, precum CNN, Frommer’s, The New York Times și The Daily Telegraph. momondo are sediul central în Copenhaga și este folosit de călători din peste 30 de țări. Este gestionat de KAYAK, care face parte din grupul Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here