Sa iti cumperi prima ta bicicleta Mountain Bike poate sa fie o achizitie emotionanta, mai ales daca simti presiunea importantei alegerii produsului perfect. Cu bicicleta MTB ideala pentru tine vei avea parte de experiente de neuitat prin traseele tale preferate. Iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, afla de aici tot ce trebuie sa stii despre bicicletele MTB, de la tipurile lor, cum functioneaza si pana la cum poti decide care este bicicleta ce ti se potriveste.

Cum alegi bicicleta MTB potrivita pentru tine?

Pentru ca experienta cu o bicicleta MTB sa fie autentica si deosebita, trebuie sa alegi modelul care sa se potriveasca atat tie ca individ, cat si stilului de pedalat sau traseului preferat.

  • Dimensiunea cadrului este primul aspect la care trebuie sa te uiti cand pornesti la cumparaturi. Nu te baza doar pe marimile prezentate de producatori, este necesar sa te urci pe ea si sa masori inaltimea cadrului. Cu bicicleta intre picioare, cu tine intre sa si ghidon, distanta dintre cadru si coapse trebuie sa fie de aproximativ 10 cm.
  • Stim ca este ideal ca greutatea bicicletei sa fie una redusa, insa in cazul unei mountain bike care trebuie sa treaca cu succes peste pietre sau denivelari, cateva kilograme in plus pot fi benefice.
  • Dimensiunea rotilor este stabilita de tipul de traseu pe care vrei sa te plimbi. Daca mergi in principal pe poteci batatorite, alege roti de dimensiuni mai mari. Altfel, pe teren accidentat si cu multe denivelari, rotile mai micute sunt mai stabile.

Pe langa aceste aspecte principale, calitatea suspensiilor si a bicicletei in general este poate cel mai important factor de luat in considerare pentru a avea garantia unei experiente off-road frumoase si sigure. De aceea, este recomandat sa iti cumperi biciclete de calitate de la BikeXCS. Aici vei gasi biciclete performante, piese de schimb originale si accesorii menite sa iti ofere siguranta si confort in sa.

Tipuri de biciclete MTB

Unul dintre cele mai importante aspecte ce clasifica bicicletele MTB sunt suspensiile. Datorita lor o experienta de off-road a devenit mult mai comoda pentru biciclist, iar bicicletele au devenit mai rezistente. Astfel, in functie de acestea bicicletele se clasifica in trei mari categorii: biciclete mountain bike hardtail, MTB full suspension si biciclete MTB hardnose.

  • Cu Hardtail bicicletele au suspensie in fata, acolo unde au loc majoritatea impacturilor cand e vorba de off-road.
  • O bicicleta Full suspension ai un confort sporit, coborarile sunt mai line, insa si preturile unei astfel de biciclete MTB sunt mai ridicate fata de Hardtail sau Hardnose.
  • Hardnose este varianta cea mai rigida, care ofera o experienta a offroadului in sa aproape ca in trecut.

Mersul pe bicicleta pe un traseu montan iti aduce o multime de beneficii din toate punctele de vedere. Daca practici un astfel de sport, fie el dus la extrem sau doar de amuzament, vei observa o imbunatatire a functionarii inimii, o oxigenare corecta a creierului, reducerea aparitiilor afectiunilor incheieturilor, plus o mai buna coordonare si un mai bun echilibru al intregului corp. Iar daca practici acest sport cu o bicicleta performanta si potrivita pentru tine, intreaga experienta va fi una de neuitat care iti va provoca dependenta de natura si de voie buna.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here