Achizitionarea blanurilor naturale presupune timp si investitie financiara. Necesita timp deoarece este bine sa te informezi inainte cu privire la toate aspectele de tin de tipul de blana, modalitatile de ingrijire si de pastrare, culorile potrivite, modelul ideal pentru orice tinuta si asa mai departe. Cat despre investitia financiara, nu o putem numi altfel. Blanurile naturale sunt piese vestimentare de lux, pe care nu oricine si le permite. Dar chiar si asa, investitia merita deoarece toate tipurile de blanuri naturale prezinta avantaje pe termen lung.

Avantajele unei veste de blana naturala

Blanurile naturale au fost foarte populare inca din cele mai vechi timpuri. Pe langa faptul ca au un aspect gratios, sunt recunoscute pentru o serie de avantaje incontestabile.

CALITATEA

Nu e o noutate faptul ca o haina sau o vesta de blana naturala este mult mai rezistenta decat orice jacheta din material ecologic. Blanurile au o textura unica, foarte fina si placuta la atingere, spre deosebire de blana artificiala, care este este rigida si deloc rezistenta.

ASPECTUL

Dupa cum am mai spus, blana naturala are un aspect indiscutabil. Fara indoiala, nu exista reper de comparatie. Ofera un aer glam, luxuriant. Are o stralucire aparte, care nu poate fi imitata de niciun alt material.

CONFORTUL

Blana naturala pastreaza caldura, ceea ce o face foarte confortabila pentru conditiile meteorologice nefavorabile. Indiferent de natura eventimentului la care participi, confortul este un aspect pe care nu il poti trece cu vederea. Prin urmare, optand pentru blanuri naturale te bucuri in acelasi timp de o tinuta deosebita, dar si de un confort sporit.

TENDINTELE

Nu exista designer vestimentar care sa spuna ca hainele de blana naturala se demodeaza vreodata! Chiar daca moda se schimba de la un sezon la altul, blanurile naturale pot fi incluse in orice tinuta. Pot fi combinate cu diverse piese vestimentare, iar rezultatul va fi intotdeauna wow.

Intretinerea corecta a hainelor din blana naturala

Desi se recomanda curatarea hainelor de blana in centre specializate, in cazul petelor usoare este posibila intretinerea chiar acasa. Iata cateva recomandari din partea specialistilor:

  1. Foloseste intotdeauna lavete curate din bumbac, de preferat in culori deschise pentru a nu iesi culoarea din ele. Evita sa folosesti solutii de curatare care pot degrada firele de blana. Utilizeaza o laveta umeda pentru indepartarea petelor.
  2. In cazul in care haina de blana este umeda, se depoziteaza intr-un spatiu uscat, aerisit.
  3. Nu este recomandat sa pastrezi haina de blana in apropierea surselor de caldura (calorifere, in bataia razelor de soare), dar nici in spatii in care persista umezeala.
  4. Haina de blana se depoziteaza pe umerase din plastic cu capete rotunde sau pe umerase captusite. Se evita agatarea pe cuier.
  5. Se poate peria blana naturala cu o perie foarte fina.

Atunci cand sunt ingrijite corespunzator, blanurile naturale se pastreaza mai bine in timp. Faptul ca pot fi purtate ani la rand fara sa se degradeze este unul dintre cele mai importante avantaje. Daca te-ai convins ca merita investitia, opteaza pentru haine de blana de la Vesa pentru a beneficia de calitate la preturi de producator.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here