Sursa foto: https://pixabay.com/photos/teacher-learning-school-teaching-4784916/

Într-o societate în care sistemul de învăţământ românesc este în continuu declin, sistemul de învăţământ finlandez poate fi o soluţie sigură şi de viitor pentru elevii români. Finlanda este ţara cunoscută pentru sistemul educaţional în care copiii nu au cărţi şi nu primesc teme pentru acasă, dar în care se pune accent pe definirea personalităţii copilului şi pe instruirea acestuia să facă faţă provocărilor vieţii cotidiene.

Ce caracterizează sistemul de învăţământ finlandez?

Sistemul de învăţământ finlandez este caracterizat de faptul că elevii merg la şcoală de plăcere, au pauze lungi, înţeleg responsabilitatea învăţării în clasă, fără a mai fi nevoiţi să îşi facă temele acasă. În Finlanda, elevii pornesc cu aceeaşi şansă la educaţie, indiferent de familia din care provin şi primesc o masă caldă zi de zi.

Părinţii români care doresc să le dea copiilor lor o şansă la un trai mai bun au ocazia să îi înscrie în Şcoala Româno-Finlandeză, încă de la grădiniţă şi până la liceu, astfel încât să se asigure că rezultatele lor la învăţământ şi traiectoria lor în viaţă sunt bune.

Ce asigură Școala Româno-Finlandeză la nivel preşcolar şi primar?

Preşcolarii şi şcolarii din primele clase înscrişi la Şcoală Româno-Finlandeză vor avea parte de echilibru emoţional prin activităţile zilnice diversificate şi li se va urmări evoluţia prin permanentă comunicare. De asemenea, copiii de nivel preşcolar şi primar vor fi implicaţi în concursuri, activităţi educative şi comunitare, fiind încurajaţi să se exprime atât în limba română, cât şi în limba engleză.

Nu în ultimul rând, în ciclul primar copiii vor învăţa elementele de bază ale principalelor limbaje convenţionale, vor percepe, cunoaşte mediul apropiat, li se va stimula intuiţia şi imaginaţia şi vor învăţa să îşi dezvolte o gândire structurată şi competenţa de a aplica în practică rezolvarea problemelor.

Ce asigură Școala Româno-Finlandeză la nivel gimnazial?

Copiilor de gimnaziu, Școala Româno-Finlandeză le va asigura dezvoltarea achiziţiilor lingvistice, dezvoltarea gândirii structurate, le va fi încurajat talentul pe care îl au şi vor fi familiarizaţi cu abordarea pluridisciplinară a domeniilor cunoaşterii. Nu în ultimul rând, copiii de ciclu gimnazial vor învăţa să îşi descopere afinităţile, aspiraţiile şi valorile, să îşi construiască o imagine de sine pozitivă, să înveţe să comunice şi să îşi dezvolte o gândire autonomă, precum şi să îşi dezvolte responsabilitatea faţă de integrarea în mediul social.

Citește și: De ce este diferit sistemul de educație finlandez?

Ce asigură Școala Româno-Finlandeză la nivel liceal?

La nivel de liceu, Școala Româno-Finlandeză asigură următoarele profile:

  • Profilul pedagogic cu specializarea învățător-educatoare pentru copiii care aspiră la una din aceste meserii;
  • Profilul uman cu specializare ştiinţe sociale, intensiv în limba engleză.

În Şcoala Româno-Finlandeză copilul va fi stimulat nu numai din punct de vedere academic, ci şi holistic pentru a deveni un adult cu performanţe notabile în societatea viitorului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here