Astăzi, 26 ianuarie, la prima ședință a Biroului Permanent al CNIPMMR din 2024, au fost invitați Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu OPREA, alături de Robert-Marius CAZANCIUC, vicepreședinte al Senatului României.

 

Membrii Biroului Permanent și președinții structurilor teritoriale și sectoriale au abordat cele mai importante probleme care impactează activitatea IMM-urilor în momentul de față, printre care s-au regăsit: nivelul ridicat al taxelor și impozitelor, legislația neadaptată realității în domeniul situațiilor de urgență și programele de susținere a antreprenoriatului.

 

În cadrul intervenției sale, domnul ministru Radu Oprea a punctat următoarele:

– identificarea a 2 domenii în care astăzi schemele de ajutor de stat sunt în dinamică: INVESTALIM ȘI CONSTRUCT PLUS. Astfel, se va pune accent pe industria de construcții și industria alimenatară în vederea dezvoltării acestor sectoare la nivelul economiei Romaniei;

– continuarea programului de sprijin pentru IMM-uri creat împreună cu CNIPMMR, START UP NATION, un program care a funcționat și care a avut rezultate notabile;

–  relansarea programului FEMEIA ANTREPRENOR care facilitează mobilitatea femeilor pe piața forței de muncă și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora;

– adoptarea unor noi scheme de ajutor de stat în industria prelucrătoare, unde există un buget de 150 mil euro, dar și pe partea de limitare a carbonului.

 

 

În cadrul întâlnirii, președintele CNIPMMR, dl. Florin Jianu, a menționat:

“Salut colaborarea pe care o avem cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și doresc să subliniez câteva aspecte importante pentru mediul de afaceri. La începutul lunii viitoare vom prezenta o analiză de impact asupra măsurilor fiscale și de digitalizare la o lună de la intrarea în vigoare a acestora. De asemenea, antreprenorii au nevoie de un pachet de susținere a mediului de afaceri care să cuprindă diverse programe precum subvenționarea motorinei pentru transportatori, susținerea fermierilor afectați de războiul din Ucraina și lansarea finanțărilor naționale pentru IMM-uri. Nu în ultimul rând, subliniez necesitatea modificării legii privind drepturile de autor în sensul simplificării și clarificării modului în care diversele organisme de colectare a drepturilor de autor interacționează cu antreprenorii.”

 

 

 

 

 

 

CNIPMMR își exprimă susținerea pentru continuarea și dezvoltarea dialogului cu reprezentanții sectorului public în vederea sprijinirii antreprenorilor cu privire la îmbunătățirea situației economice actuale.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here