București, 12 octombrie 2018 – Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții, inaugurează Campus 6.1, prima clădire finalizată din complexul Campus 6, proiect care marchează extinderea Skanska România în zona de Centru-Vest a capitalei.

Clădirea Campus 6.1 este certifiată LEED Gold și integrează soluții sustenabile pentru minimizarea amprentei asupra mediului care totodată vor reduce semnificativ costurile de operare. Utilizarea celor mai noi tehnologii în scopul de a crește nivelul de wellbeing al utilizatorilor clădirilor și de a scădea amprenta ecologică a proiectelor dezvoltate este o parte esențială a filosofiei Skanska la nivel global, principii de la care Campus 6.1 nu face excepție.

Campus 6 aduce o suită de noutăți pe piața clădirilor de birouri din România, printre care se numără implementarea sistemelor de măsurare și monitorizare a factorilor ambianți. Inovatoare este și recepția virtuală a complexului, parte din aplicația integrată a Campus 6, care va furniza informații despre clădire și facilitățile oferite, cât și servicii precum car sharing și bike sharing.

„Campus 6.1 este rezultatul minunat al unui efort cumulat al intregii echipe Skanska si al partenerilor si clientilor nostri. Utilizatorii sunt cei care ne inspiră să construim clădiri inovatoare, iar Campus 6 este o soluție pe care o aducem pe piața de birouri ca răspuns la nevoile generației lor. Livrarea primei faze a proiectului face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă pe care o avem pentru zona de Centru-Vest a Bucureștiului și se va continua prin construcția celor trei clădiri care vor întregi complexul”, declară Aurelia Luca, Managing Director Skanska Property România.

Proiectul cuprinde grădini urbane dotate cu prize electrice și Wi-Fi, precum și spații exterioare proiectate special pentru întruniri de business și sociale, restaurante și cafenele cu terase. Angajații și partenerii companiilor care au birourile în clădire se vor putea întâlni, lucra și relaxa aici.

Dezvoltarea complexului Campus 6 nu se oprește aici, proiectul având prevăzute în total patru etape, cu o suprafață închiriabilă totală de 81.000 mp. Și prin acest proiect, Skanska își propune să ofere un mediu de lucru sănătos pentru utilizatorii spațiilor de birouri, care să le permită și să îi încurajeze să își atingă potențialul maxim.

Vânzarea Campus 6.1 s-a numărat printre cele mai mari tranzacții ale anului, CA Immo fiind compania care a cumpărat clădirea pentru o sumă de  53 de milioane de euro. Campus 6.1 este cea de-a patra clădire de birouri construită şi vândută de Skanska pe piața din România.

Skanska România

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior.

Grupul Skanska

Facem parte din Grupul Skanska, fondat în anul 1887. Grupul este una dintre cele mai mari companii ce furnizează servicii de construcţii şi dezvoltare din lume, având în prezent 41.000 de specialişti angajaţi în Europa şi S.U.A.. Construim în conformitate cu principiile de dezvoltare sustenabilă, punând accent pe nevoile viitoare ale comunităţilor în care operăm. Ne axăm pe modul în care proiectele noastre vor influenţa vieţile oamenilor şi dezvoltarea ţării pe termen lung. Participăm la unele dintre cele mai inovatoare construcţii şi lucrăm în prezent cu 10.000 de proiecte în întreaga lume. Veniturile companiei Skanska au totalizat în 2016 aproximativ 16 miliarde euro, iar profitul operaţional a fost de 866 milioane euro. Sediul companiei se află la Stockholm, Suedia. Skanska este listată la Bursa de Valori din Stockholm din 1965. Standardele de lucru ale Skanska sunt descrise în “Codul de Conduită”. Pe fiecare piaţă, ne desfăşurăm activitatea conform unor valori comune: preţuim viaţa, ne comportăm etic şi transparent, suntem mai buni în echipă şi suntem dedicaţi clienţilor noştri. În Polonia, Skanska are aproape 7.000 de specialişti angajaţi în 3 unităţi operaţionale: Skanska S.A., Skanska Property Poland, Skanska Residential Development Poland.