Tinerii pasionaţi de tehnologie şi sustenabilitate au oportunitatea de deveni arhitecţii oraşelor inteligente din viitorul imediat, prin intermediul concursului de idei şi soluţii pentru oraşe inteligente BeSMART, organizat în cadrul celei de-a doua ediţii a GreenTech Film Festival.

Concursul se adresează elevilor de la clasele IX-XII din România şi presupune propunerea unor soluţii inteligente la problemele identificate în comunităţile din care tinerii provin, pornind de la documentarea conceptului de Smart City/ Oraș Inteligent.

Participanții pot viza probleme din comunitatea locală ce țin de: școală, clădiri „verzi”, economisirea resurselor, transport eficient, comunicare, sănătate publică, educație, siguranța și altele. Înscrierea în concurs se poate face individual sau în echipe de lucru, de maximum 5 persoane.

Ideile vor fi transmise sub forma unei prezentări video de maximum 10 minute, realizată în limba română, care trebuie să conțină următoarele:

  • Descrierea sumară a problemei identificate în oraș/localitate;
  • Ce impact estimat are asupra comunității și mediului;
  • Propunerea unor soluții tehnologice inteligente pentru rezolvarea problemei;
  • Efectele benefice ale acestor soluții SMART asupra comunității și mediului;

 

Înscrierea în concurs se face până la 31 octombrie 2018 şi presupune trimiterea detaliilor despre echipă şi link-ul prezentării video, la adresa de e-mail [email protected].

În perioada 1-7 noiembrie 2018,  un juriu format din specialiști va viziona prezentările și va selecta finaliștii, aceștia urmând a-și susține LIVE argumentele în cadrul unei sesiuni speciale, la DB Technology. Festivitatea de premiere a câștigătorului concursului BeSMART are loc pe 12 noiembrie 2018, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, în cadrul celei de-a doua ediţii a GreenTech Film Festival 2018, care se desfășoară în acest an în perioada 12-14 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here