Firma internațională de avocatură CMS a asistat OTP Group cu privire la acordul pentru vânzarea OTP Bank România S.A. către liderul pieței locale din domeniu, Banca Transilvania („BT„), și a tuturor operațiunilor sale, pentru o valoare totală de 347.5 milioane de euro. Această tranzacție marchează ieșirea completă a Grupului OTP de pe piața românească, după 20 de ani.

OTP Bank plc., grupul bancar cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, a fost acționarul majoritar al OTP Bank România din 2004.

Banca universală OTP Bank România deservește în prezent aproximativ 420.000 de clienți retail și peste 22.000 de clienți corporativi / IMM-uri, având 1.800 de angajați și o rețea de 96 de sucursale.

BT este cea mai mare bancă din România și din Europa de Sud-Est, acoperind toate segmentele de clienți și linii de afaceri din sectorul financiar. Are peste 4 milioane de clienți, aproximativ 10.000 de angajați și o rețea puternică de sucursale în toată țara.

CMS a asistat Grupul OTP cu privire la toate aspectele de drept românesc și englezesc, inclusiv in pregătirea procesului de vânzare din perioada exercițiului de due diligence, redactarea, negocierea și finalizarea acordurilor de vânzare-cumpărare și a tuturor documentelor aferente tranzacției. CMS va continua să asiste Grupul OTP în ceea ce privește aprobările necesare de la autoritățile bancare și de antitrust. Tranzacția este supusă analizei de către autoritățile de reglementare competente și se estimează a fi finalizată în lunile următoare.

Eva Talmacsi, Client Relationship Partner pentru Grupul OTP, a declarat: „Mă bucur că am putut sprijini OTP, unul dintre clienții noștri de lungă durată, să gestioneze complexitatea procesului de vânzare a operațiunilor sale din România către BT. OTP Bank România a fost un element important al sectorului bancar din România, ce a înregistrat o creștere puternică de-a lungul a două decenii și a oferit servicii excepționale pentru clienți. Ieșirea de pe piața românească este o parte importantă a obiectivelor strategice ale grupului OTP și vom urmări cu nerăbdare parcursul băncii în realizarea planurilor de viitor.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și Head of CEE Corporate M&A, a adăugat: „Suntem încântați că am sprijinit Grupul OTP în acordul de vânzare a OTP Bank România, marcând astfel ieșirea sa de pe piața românească după 20 de ani de succes. Echipa noastră a asistat adeseori clienții să ducă la bun sfârșit tranzacții complexe, transfrontaliere. Această vastă experiență, împreună cu cunoștințele noastre locale solide, au fost esențiale pentru a duce acest acord la bun sfârșit.

Rodica Manea, Partener CMS România, a comentat: „Beneficiind de experiența vastă a avocaților specializați în fuziuni și achiziții, drept financiar si multiple alte domenii juridice precum dreptul concurenței și protecția datelor cu caracter personal, echipa CMS a asistat cu succes Grupul OTP cu privire la toate aspectele acestei tranzacții extrem de complexe. A fost un adevărat efort de echipă, iar această tranzacție a demonstrat încă o dată unul dintre punctele forte al CMS, acela de a asista clienții cu succes în astfel de proiecte. Suntem încrezători că BT va continua să valorifice moștenirea Grupului OTP în România și așteptăm cu nerăbdare să fim martorii succesului viitor atât al Grupului OTP, cât și al BT.”

Echipa multidisciplinară a CMS care a asistat Grupul OTP a fost coordonată de către Eva Talmacsi (Corporate și M&A, CMS UK) în ceea ce privește aspectele de drept englezesc și Rodica Manea (Corporate și M&A) în ceea ce privește aspectele de drept românesc, cu sprijinul partenerilor Horea Popescu (Corporate și M&A) și Cristina Reichmann (Banking), Raluca Ionescu (counsel, Corporate și M&A) și Claudia Nagy (counsel, Concurență), Andrei Tercu (director, Taxe), Simona Strava și Cristina Ciomos (ambele associates, Corporate și M&A). Echipa extinsă a inclus alți peste 10 avocați din echipele de drept bancar, protecția datelor, proprietate intelectuală, litigii și drept penal.

-Sfârșit-

 

Note pentru editori:

 
CMS Înființată în 1999, CMS este o organizație integrată, multijurisdicțională, de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din întreaga lume și peste 5.000 de avocați, CMS are o expertiză îndelungată atât în ceea ce privește consilierea în jurisdicțiile sale locale, cât și cea transfrontalieră. De la mari multinaționale și companii cu capitalizare medie la start-up-uri întreprinzătoare, CMS oferă rigoarea tehnică, excelența strategică și parteneriatul pe termen lung pentru a menține fiecare client în frunte pe piețele pe care le alege.

Firmele membre ale CMS oferă o gamă largă de expertiză în 19 domenii de practică și sectoare, inclusiv Corporate / M&A, Energie și schimbări climatice, Fonduri, Științe ale vieții și sănătate, TMC, Fiscalitate, Bănci și Finanțe, Comercial, Antitrust, Concurență și Comerț, Soluționarea litigiilor, Muncă și Pensii, Proprietate intelectuală și Imobiliare.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați cms.law

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here