București, 17 ianuarie 2024: După ce în anul 2023 a depășit borna de 500 de cafenele deschise în România și a înregistrat o creștere majoră a vânzărilor și a cifrei de afaceri, care a atins 40 de milioane de euro la final de an, grupul 5 to go targetează pentru 2024 un total de 650 de cafenele și o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro, o creștere de 25% față de 2023.

 

Evoluția 5 to go se reflectă pe ambele piețe, HoReCa și retail, ambele divizii înregistrând creșteri spectaculoase în ultimul an. Deși contextul global a făcut ca anul 2023 să fie unul dificil în multe domenii de activitate, inclusiv pentru sectorul cafelei, businessul 5 to go a beneficiat de o strategie câștigătoare și a continuat să fie profitabil și să aibă un impact pozitiv în piață, prin stabilitate, consecvență, inovație și evoluție constantă.

 

Rezultatele obținute în ultimul trimestru al anului 2023, când am înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de peste 50% comparativ cu anul precedent, au depășit estimările noastre și  au impulsionat planificarea pentru perioada următoare și stabilirea de obiective noi, în concordanță cu ritmul de dezvoltare pe care ne propunem să îl menținem. Anul abia a început și deja avem planificate 25 de deschideri de noi locații și 8 renovări, doar pentru lunile ianuarie-februarie. Lucrurile avansează constant la nivel local, practic o nouă locație 5 to go se deschide în România la fiecare 2 zile lucrătoare. Totodată, ne dorim și credem că avem șanse reale de a avansa anul acesta pe locul 7 în topul european al lanțurilor de cafenele, în creștere de pe locul 9 unde ne situăm acum”, a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go.

 

Divizia de retail a evoluat în utimul an, atingând o pondere de aproximativ 4% din cifra de afaceri a grupului. Rețeta dezvoltării pe acest segment a constat în diversificarea portofoliului, listarea produselor în rețelele importante din România și o poziționare de preț relevantă pentru consumatorul român.

 

2024 pe fast forward: dezvoltare accelerată, local și internațional

 

Planurile de creștere vor fi menținute și în 2024, păstrând trendul ascendent de dezvoltare a businessului. Conform planificării actuale, 5 to go va depăși numărul de 600 de cafenele, dintre care 50% în București, urmat de Brașov (30 cafenele) și Cluj (15). Dacă în 2023 harta
5 to go număra 110 orașe cu cel puțin o cafenea deschisă, în 2024 expansiunea vizează cel puțin 40 orașe noi. La nivel internațional, în plan este lansarea pe piața din Slovacia, atingerea bornei de 10 cafenele în Ungaria și implementarea unui proiect pilot pe piața din

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here