Untitled-7Peste 20.000 de sindicalisti ai CNSLR-Fratia vor participa, in 22 septembrie, la un miting si un mars in Capitala, presedintele Confederatiei, Marius Petcu, afirmand, luni, ca nu are pana in prezent semnale din partea celorlalte confederatii ca vor sa participe la protest.Petcu a declarat, luni, dupa Consiliul National al CNSLR-Fratia, ca s-a decis organizarea unui miting si a unui mars, in aceeasi zi cu anuntatul protest al Federatiei „Sanitas”, in 22 septembrie, si ca a transmis si celorlalte confederatii propunerea de a face un protest comun, dar nu a primit semnale ca ar fi de acord.

„Ii astept pe colegii mei de la celelalte confederatii. Pana la urma lupta noastra nu este pentru a satisface cerintele membrilor CNSLR-Fratia, sunt pentru toti salariatii din Romania, nu vad de ce data de 22 septembrie nu este potrivita si pentru celelalte confederatii sindicale”, a spus Petcu.

Totusi, liderul CNSLR-Fratia a spus ca pe 22 septembrie vor iesi in strada peste 20.000 de sindicalisti, membri ai confederatiei pe care o reprezinta, dar ii asteapta inca si pe ceilalti colegi de confederatii sa li se alature.

„Am fost cu totii neplacut surprinsi sa descoperim ca in pregatirea actiunilor de protest unul dintre colegii nostri, si vorbesc de Bogdan Hossu, a incercat sa submineze din interior miscarea sindicala prin declaratii care nu au niciun fel de legatura cu demersul nostru sindical”, a spus Petcu, referindu-se la declaratiile lui Hossu privind intentia lui Sorin Ovidiu Vantu de a obtine patrimoniul sindical prin oferirea de „functii si bani” liderilor sindicali.

Petcu a precizat ca, daca exista neintelegeri sau divergente intre liderii de sindicat, ele nu sunt justificate pentru a expune membrii de sindicat. „Noi vrem sa dam semnalul ca dincolo de dispute, oamenii sunt asteptati sa isi manifeste nemultumirea, pentru ca drepturile lor au fost incalcate”, a subliniat liderul sindical.

Petcu a mai spus ca prin mitingul din 22 septembrie incearca sa traga un semnal serios de alarma, ca nu mai accepta aceasta politica de austeritate „pusa doar pe umerii salariatilor si a cetatenilor simpli”.

Liderul sindical spune ca daca dupa 22 septembrie, protestul lor ramane fara rezultat, vor initia o „actiune cu caracter civic” in care sa aduca toti nemultumitii din Romania la un protest.

Sindicalistii vor un salariu minim pe economie la nivel national de cel putin 750 de lei, revenirea la salariile din 2009, stoparea disponibilizarilor, pastrarea actualei forme a Codului Muncii, blocarea initiativei privind anularea negocierii la nivel de ramura.

Marius Petcu declara, joi, cand a fost un protest al Federatiei „Sanitas” la Ministerul Sanatatii, ca pe 22 septembrie va avea loc un mare miting in Capitala si un mars de la Parlament la Guvern, iar intre 27 si 30 septembrie vor fi mitinguri, in cascada, in judete.

In urma cu o luna, Federatia Sanitas anunta atat un miting in septembrie, cat si intentia ca cei 120.000 de membri de sindicat sa dea statul in judecata pentru ca le-au fost reduse salariile cu 25 la suta.

Salariile din sectorul bugetar au scazut, la 1 iulie, cu 25 la suta, Guvernul vizand astfel reducerea cheltuielilor bugetare, in incercarea de a se incadra in tinta de deficit bugetar de 6,8 procente convenita cu FMI. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here