Piata imobiliara – si in special cea rezidentiala – se confrunta cu probleme cauzate atat de finantarea bancara greoaie si destul de scumpa, dar si cu nesiguranta clientilor cauzata de criza economica. De altfel, situatia economica a tarii si masurile luate atat de stat cat si de jucatorii din piata vor fi decisive pentru deblocarea sectorului vanzarii de locuinte.
Investitorul Romania Invest, care are in portofoliu circa 750 de apartamente in sapte proiecte din Capitala si care a lansat prin intermediul organizatiei sale de vanzari Be Igloo, campania “Am spart gheata”, continua sa creada in posibilitatile de deblocare ale pietei rezidentiale, cu conditia ca toti cei implicati in piata, inclusiv statul, sa ia masurile potrivite pentru relansarea economica.
„Be Igloo a demarat, in urma cu doua saptaman, o campanie de popularizare a ofertei sale, in cadrul careia oferim si reduceri de preturi ale apartamentelor din portofoliu. Incercam astfel sa venim in intampinarea nevoilor clientilor, a caror putere de cumparare s-a diminuat din cauza crizei. E evident ca situatia s-a schimbat si trebuie sa ne adaptam acestor vremuri”, spune Nimrod Zvik, director de marketing al Be Igloo.
Be Igloo promoveaza in aceasta perioada apartamente cu doua camere, in ansamblul Optima din Titan, la pretul de € 52.000, apartamente cu 3 camere, in ansamblul Ten Blocks Militari, la pretul de €88.400 si studiouri in My Dream Residence, Pipera, cu €57.450 si garsoniere in ansamblul Armonia Titan cu 54.200 €. Toate apartamentele aflate in aceasta oferta, valabila pana la sfarsitul lunii august, sunt complet finisate, in ansambluri locuite, iar cumparatorii se pot muta incepand cu a doua zi de la semnarea contractului.
Cine poate indrepta situatia
„Bancile au un rol major in deblocarea pietei, dar si cei care fac afaceri direct pe aceasta piata. Evident fiecare va incerca sa se adapteze asa cum poate, asa cum le vor permite finantatorii. Noi nu avem probleme de acest fel, iar relatia noastra cu Bank of Cyprus este foarte buna, de altfel impreuna cu ei incercam sa adaptam oferta in asa fel incat sa se potriveasca situatiei financiare a fiecarui client in parte”, arata Nimrod Zvik.
Reprezentantul Be Igloo considera ca, in a doua jumatate a anului, exista posibilitatea ca unii membri ai pietei sa dispara, din cauza scaderii masive a vanzarilor, iar preturile sa mai scada pana la finalul anului, in special din cauza situatiei economice incerte.
„Guvernul ar trebui sa intervina cumva in sprijinirea firmelor din economie. Nu se poate sa astepti doar banii din impozite si sa nu faci mai nimic. Programul Prima Casa a fost mai degraba inutil sau, in cel mai bun caz, nu a avut efectul scontat. Si nu ma refer aici
la sustinerea pietei imobiliare, ci a economiei in general. O relansare economica ar da drumul banilor sa circule in tot sistemul”, continua Nimrod Zvik.
„Asadar daca reprezentantii pietei vor face mai multe eforturi pentru a atrage clientii, indiferent de mod, iar statul reuseste sa gaseasca solutii pentru atragerea banilor in economie, lucrurile s-ar putea indrepta. Altfel si acest an va fi pierdut si va insemna o noua scadere economica”, conchide Nimrod Zvik.
Be Igloo este organizatia de vanzari pentru fondul de investitii norvegian Romania Invest, infiintata in februarie 2009. Fondul de investitii are un portofoliu de aproximativ 750 de locuinte in toate zonele din Bucuresti si este in discutii cu mai multi dezvoltatori, pentru achizitia altor apartamente in ansambluri rezidentiale din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here