Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, alcatuita din 9 confederatii patronale si 5 asociatii de business, detinatoare a 12 voturi in CES si singura organizatie patronala din Romania membra a organismelor patronale Business Europe si International Organisation of Employers, a demarat infiintarea la nivel local a unor celule de criza tripartite (reprezentantii din teritoriu ai Guvernului, patronatelor si sindicatelor) in vederea identificarii masurilor anti-criza la nivel local si central. Din celulele de criza teritoriale fac parte reprezentanti ai confederatiilor patronale din cadrul ACPR.
Astfel, un numar de 9 presedinti de filiale judetene UGIR, confederatie membru al ACPR, au transmis cereri oficiale de constituire a Comisiilor Anticriza catre Prefecturi, stabilind totdata protocoale de colaborare cu Agentiile de Dezvoltare Regionale. Judetele in care au fost demarate procedurile de infiintare a celulelor de criza sunt: Ialomita, Bistrita, Sibiu, Caras-Severin, Salaj, Teleorman, Bacau, Braila si Constanta.
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania reinnoieste apelul sau catre patronate si sindicate ca o asemenea celula de criza sa fie infiintata si la nivel central pentru a colecta toate datele transmise din teritoriu si pentru a propune o strategie nationala de iesire din criza. Activitatea celulei de criza ar trebui sa se indrepte in egala masura si catre gasirea unor solutii durabile pentru evitarea inundatiilor si a efectelor dramatice ale catastrofelor naturale de acest fel.

Dan Matei Agathon
Purtator de cuvant
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here