Bucuresti, 1 iulie 2010 – Prima adunare generala internationala a Aliantei pentru Case Active (Active House Alliance) a avut loc in data de 25 iunie la Copenhaga, avand ca scop crearea unei platforme internationale pentru dezvoltarea conceptului de Casa Activa.

Alianta pentru Case Active aduce impreuna companii, organizatii, universitati si institute preocupate de schimbarile climatice si reducerea emisiilor de dioxid de carbon, care vor dezvolta si sustine la nivel international conceptul de Casa Activa.

Reunind specialisti in domeniul energiei regenerabile – ingineri, arhitecti, constructori, cercetatori, alianta are ca obiective strategice definirea caracteristicilor Casei Active, diseminarea informatiilor precum si documentarea si realizarea unor proiecte demonstrative.

Alianta pentru Case Active are menirea de a transforma conceptul de Casa Activa intr-un  standard calitativ in domeniul constructiei de cladiri civile, fie ele locuinte, birouri sau unitati de invatamant.

Prezenta la prima adunare generala a Aliantei pentru Case Active, presedintele Asociatiei Auditorilor Energetici din Romania, doamna prof. dr. ing. Emilia-Cerna Mladin, a declarat:    “Prima intalnire a Aliantei a avut ca scop definirea obiectivelor principale si a pasilor urmatori care trebuie facuti pentru a stabili standarde de viitor in construirea caselor care consuma mai putina energie decat produc. in dezvoltarea unei case active cele trei elemente cheie sunt:  energia, climatul interior si impactul asupra mediului. Acestea trebuie avute in vedere la demararea oricarui proiect de Casa Activa iar rolul Aliantei este sa sustina un mod de viata mai sanatos cu un impact pozitiv asupra mediului.”

Casa Activa este cladirea care produce mai multa energie decat consuma si reprezinta viziunea holistica asupra echilibrului energetic, climatului interior si mediului inconjurator, vizand un stil de viata sanatos, responsabil si confortabil.

Energie – O Casa Activa este eficienta din punct de vedere energetic iar energia de care are nevoie este produsa din resurse regenerabile. 
Climatul interior – Casa Activa ofera un climat interior mai sanatos si un confort sporit gratie aportului generos de lumina si aer proaspat.
Mediul inconjurator – Casa Activa are un impact pozitiv asupra mediului inconjurator, printr-o abordare ecologica a intregului sau ciclu de viata.

Aproximativ 40% din consumul total de energie din Europa este cauzat de consumul energetic al cladirilor. Casa Activa este invitatia de a privi in ansamblu si  de a gasi modul potrivit pentru construirea caselor, respectand si valorificand mediul si resursele sale. Pornind de la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si terminand cu eliminarea completa a acestora, Alianta pentru Case Active va avea o activitate sustinuta in elaborarea strategiilor necesare in atingerea scopului comun: de a construi cladiri durabile, respectand mediul si imbunatatind calitatea vietii.

Printre participantii la adunarea generala a Aliantei pentru Case Active se numara: Universitatea Tehnica din Danemarca, Knauf Insulation, Siemens Building Technologies, Philips Lightning, Centrul de Cercetare pentru Emisii Zero, Rockwool International, Slovak University of Technology din Bratislava, Technische Universitat Darmstadt, VELUX, AAEC – Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri.
Pentru mai multe informatii despre initiativele Aliantei pentru Case Active consultati site-ul www.activehouse.info .
Casa Activa este o initiativa de dezvoltare a cladirilor prin unitati care produc mai multa energie decat consuma, asigurand in acelasi timp un mediu mai sanatos, mai curat si mai sigur.  Casele Active sunt cladiri cu un consum redus de energie, un climat interior sanatos si cu o influenta pozitiva asupra mediului inconjurator pe durata lor de viata. Case active pot fi constructii noi sau renovate, spatii de locuit, birouri sau spatii publice. Grupul VELUX sprijina initiativa Casa Activa prin construirea unor case experimentale  in  Europa, in cadrul proiectului Model Home 2020. Casele construite difera ca tip de cladire, arhitectura si conditii locale. Cu fiecare experiment, Grupul VELUX doreste sa demonstreze ca, folosind principiile Casei Active, se pot construi cladiri care sa respecte mediul si sa ofere un climat interior sanatos si sigur.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

VELUX Romania, Alexandra Maier, Arhitect 
Telefon: + 40 268 40 27 40
E-mail: [email protected]
www.velux.ro
SPIN COMMUNICATIONS, Ofelia Nastase, Senior PR Executive
Telefon: + 40 31 06 01 226/ + 40 753 029 773
E-mail: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here