Presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise, a eliberat o serie de Certificate de Urbanism necesare pentru realizarea unor lucrari in comunele Margau si Negreni precum si o autorizatie de constructie pentru comuna Caianu. Astfel, a fost eliberat certificatul de urbanism pentru amenajarea albiei Vaii Margauta din comuna Margau. Conform Planului Urbanistic General al comunei Margau, terenul afectat de lucrare se afla in intravilanul si extravilanul localitatii Margau, comuna Margau. La momentul actual Valea Margauta este un curs neamenajat, zidurile de sprijin fiind cu caracter local si prezentand degradari. in localitatea Margau valea ocupa in unele zone si ampriza drumurilor comunale de acces la gospodarii, afectand fundatiile cladirilor si izoland accesul in localitate. inaltimea redusa a malurilor favorizeaza in perioada viiturilor inundarea intregii zone centrale a localitatii, dezvoltata pe ambele maluri ale vaii Margauta si avand circa 100 de gospodarii. Investitia este, de asemenea, oportuna intrucat circulatia auto si pietonala se realizeaza prin vale la nivele mici, iar in perioadele cu nivele mari pe curs, localitatea este complet izolata, fiind imposibil accesul auto si in unele zone si cel pietonal.
Lucrarile care se vor realiza constau in stabilizarea, protectia si refacerea malurilor prin ziduri de sprijin, consolidari de maluri, amenajarea albiei pentru tranzitarea debitului de calcul atenuat si corectari de meandre, realizare de poduri din grinzi prefabricate etc.
De asemenea, presedintele Consiliului Judetean a eliberat si Certificatul de Urbanism necesar in vederea construirii unei baze sportive multifunctionale in localitatea Negreni, comuna Negreni. Terenul vizat se afla in intravilanul localitatii Negreni si apartine domeniului public de interes local. Ansamblul va fi format dintr-o cladire de vestiare si amenajarile exterioare constand in suprafata de joc, tribune, imprejmuire si platforma pentru parcare auto.
Tot pentru comuna Negreni a fost eliberat si Certificatul de Urbanism pentru modernizarea a 3 strazi din comuna Negreni, judetul Cluj. Astfel se propune modernizarea strazilor “Precup” pe o lungime de 1 070 m, “Valea caselor” pe o lungime de 720 m din localitatea Negreni si strada „La Canton” din localitatea Bucea pe o lungime de 189 m. Strazile pietruite se afla intr-o stare avansata de degradare, pe timp ploios devenind aproape impracticabile din cauza scurgerii haotice a apelor pluviale si a gropilor. De asemenea, platforma este neconsolidata si neimpermeabilizata, astfel ca apa patrunde cu usurinta la patul drumului.        
Presedintele Consiliului Judetean, domnul Alin Tise, a mai eliberat si Autorizatia de Constructie in scopul executarii lucrarilor de construire pentru un spatiu multifunctional pentru activitati sportive, culturale si de agrement in localitatea Vaida Camaras, comuna Caianu.
Investitiile in bazele sportive multifunctionale vor contribui la relansarea activitatilor de educatie fizica si sport pentru toate categoriile populatiei, stimularea interesului pentru activitatile cu caracter sportiv precum si la desfasurarea activitatilor sportive in corelare cu programele nationale de dezvoltare.
        „Apreciem ca este de datoria noastra ca, inclusiv in acest context general mai putin favorabil, sa actionam in vederea protejarii vietii si a proprietatii cetatenilor prin regularizarea si indiguirea cursurilor de apa dar si pentru crearea unor facilitati absolut necesare locuitorilor din mediul rural: strazi modernizate si baze sportive multifunctionale. Eliberarea acestor certificate de urbanism si autorizatii de constructie reprezinta o serie de pasi concreti intreprinsi in vederea dezvoltarii echilibrate a intregului judet, pentru reducerea decalajelor de dezvoltare dintre mediul urban si cel rural precum si dintre diferitele localitati ale judetului”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

     Biroul de presa
29.06.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here