imagesCA3MEQZ6Protestatarii au incercat din nou sa rupa cordonul de jandarmi pentru a intra in curtea dinspre Camera Deputatilor, s-au imbrancit cu jandarmii in care au aruncat cu sticle cu apa si au spart un monitor pe care urmareau dezbaterea motiunii. Protestatarii au rupt lantul uman si au iesit in strada, Politia a inchis Bulevardul Izvor.

Protestatarii au rupt lantul uman format in jurul Parlamentului si au iesit in strada, mai multe masini si autobuze blocate printre sindicalisti fiind obligate sa intoarca, in urma actiunii Politia Rutiera inchizand Bulevardul Izvor pentru siguranta cetatenilor.

Subcomisarul Daniel Pistea de la Brigada de Politie Rutiera- Bucuresti, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca politistii au inchis Bulevardul Izvor pentru siguranta cetatenilor, astfel ca sindicalistii au rupt lantul uman si au iesit in strada pentru a protesta.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a spus ca jandarmii au format baraje de ordine publica in jurul sindicalistilor, precizand ca fortele de ordine nu vor interveni pentru a-i indeparta pe manifestanti din strada.

El a precizat ca recomanda soferilor sa evite zona Palatului Parlamentului, dinspre Parcul izvor, unde intre 500 si 800 de persoane au blocat strada intr-o actiune spontana.

Portiunea din zona intrarii spre Camera Deputatilor este plina de oameni, fortele de ordine fiind obligate sa inchida circulatia, iar masinile surprinse in trafic in zona fiind intoarse din drum.

Dupa ce oamenii au iesit in strada, un cordon format din aproape 40 de forte de ordine au blocat strada in dreptul intrarii in Camera Deputatilor, astfel ca manifestantii sunt acum pe carosabil dar separati unii de altii prin cordonul de jandarmi.

Protestatarii striga „Intram peste ei” si „Revolutie”.

Alte sute de sindicalisti au venit la Parcul Izvor, oamenii huiduie in timpul discursului lui Boc

Sindicalistii aflati in Parcul Izvor s-au adunat in jurul celor doua monitoare mari amplasate in zona pentru a urmari discursul din Parlament al premierului Emil Boc, oamenii huiduind si strigand „Hotii”, in zona respectiva venind sute de persoane de la Instititutul National de Statistica.

Cele cateva sute de persoane care s-au alaturat protestatarilor din Parcul Izvor au venit pe jos din zona Instititutului National de Statistica.

Ei au umbrele si pancarte pe care sunt scrise mesaje impotriva Guvernului si a masurilor de reducere a pensiilor si a salariilor.

Dintre cele cateva sute de persoane, marea parte sunt pensionari din Teleorman, de la CNSLR-Fratia Teleorman, de la Federatia „Spiru Haret”, de la FSLI si CNS Meridian.

Oamenii s-au adunat cu steaguri in jurul monitoarelor si au incercat sa urmareasca discursul din Parlament al premierului Emil Boc, huiduie, fluiera si striga „Hotii!”.

Lantul uman rupt in urma unui incident legat de fotografia lui Traian Basescu

Lantul uman de la Palatul Parlamentului s-a rupt dupa ce mai multi protestatari s-au certat pe o fotografie a lui Traian Basescu, iar o femeie a reusit sa ia aceasta poza, pe care a rupt-o si apoi i-a dat foc.

Un barbat care protesta in zona Parcului Izvor avea asupra lui o fotografie a presedintelui Traian Basescu, poza pe care era scris un mesaj impotriva acestuia.

O femeie aflata in apropiere a vrut sa ii ia fotografia, iar barbatul s-a opus, moment in care au intervenit si alte persoane, dar si jandarmi.

Femeia a reusit sa smulga fotografia din mana barbatului, a rupt-o si i-a dat foc, moment in care protestatarii aflati in zona au rupt lantul uman si au iesit in strada.

Patru protestatari au cerut ajutor medical la Ambulanta Bucuresti

Patru persoane, prezente la protestul de marti de la Palatul Parlamentului, au primit ingrijiri medicale de la echipa medicala a Ambulantei Bucuresti care asigura asistenta de urgenta, dupa ce au reclamat ameteli si cefalee.

La Palatul Parlamentului, unde peste 3.000 de oameni protesteaza in timpul dezbaterii motiunii de cenzura, sunt prezente echipaje SMURD si ale Ambulantei Bucuresti.

Medicul Gabriela Malureanu, coordonatorul echipei medicale prezente la fata locului, a declarat pentru MEDIAFAX, ca este vorba de trei femei si de un barbat, de varste diferite.

Astfel, o femeie s-a prezentat la medici cu hipertensiune arteriala si cefalee, alta cu cefalee si vertij, iar o tanara de 29 de ani a lesinat.

Barbatul care a cerut ajutorul medicilor a reclamat probleme mai vechi la un genunchi, care s-au acuzatizat din cauza statului in picioare la protest, lui fiindu-i pusa o fasa elastica.

Protestatari: Daca nu trece motiunea, intram peste ei

Protestatarii au inceput sa ameninte, strigand ca daca motiunea nu trece, la ora 16.00, intra „peste parlamentari”.

„Intram peste ei” striga cele trei mii de persoane care au format lantul uman in jurul Palatului Parlamentului.

Mai multi protestatari au fortat una din intrarile spre Parlament dinspre Parcul Izvor

Sindicalistii care protesteaza, marti dimineata, la una din intrarile spre Parlament dinspre Parcul Izvor au incercat sa forteze poarta de acces, tragand de gard si aruncand cu apa in jandarmii si politistii care pazesc zona din curtea institutiei.

Cativa protestatari s-au grupat in fata portii, de care au inceput sa traga pentru a forta intrarea, strigand la fortele de ordine. Nemultumiti ca nu au reusit fortarea portii de acces, sindicalistii au scos sticle cu apa, cu care i-au stropit pe jandarmii si politistii aflati in curtea institutiei.

Incidentul a fost stins la scurt timp de la declansare, protestatarii renuntand la actiune.

La intrarile spre Parlament dinspre Parcul Izvor protesteaza sindicalisti de la CNSLR Fratia si BNS, dar si alte persoane care s-au alaturat mitingului organizat de confederatii.

Mii de sindicalisti au format lantul uman in zona Parcului Izvor, sute de bucuresteni ii urmaresc

in lantul uman s-au adunat deja sindicalisti din diferite federatii, fiind prezenti functionari publici, cadre medicale, cadre didactice, angajati de la Posta Romana.

Oamenii sunt veniti din toate judetele tarii, ei avand pancarte pe care sunt scrie numele sindicatului pe care il reprezinta si zona in care activeaza.

Protestatarii au bannere pe care scrie „Jos dictatorul, jos Guvernul”, „Opriti genocidul”, „Daca nu votati cu noi, sunteti egali cu un gunoi”, „Demisia” si striga „Jos Guvernul Boc” si „Rusine sa va fie”.

Sute de persoane stau de partea cealalta a trotuarului, la Parcul Izvor, urmarind actiunea sindicalistilor sau incercand sa li se alature.

in zona Parcului Izvor se circula cu dificultate, mai multi politisti dirijand traficul.

La capatul lantului uman sunt aproximativ 20 de jandarmi si mai multe masini de interventie ale Jandarmeriei.

Mii de oameni s-au adunat, marti, la Palatul Parlamentului, unde urmeaza sa fie dezbatuta si votata motiunea de cenzura. Protestatarii scandeaza „Votati motiunea”, „Jos Guvernul”, „Jos Basescu” si impart flyere pe care sunt scrise mesaje de indemnare la votare in favoarea motiunii.

Grupuri de sindicalisti continua sa vina la Palatul Parlamentului, la cele trei puncte de protest, de la Parcul Izvor, Calea 13 Septembrie si cea de la intrarea aflata in intersectia bulevardelor Natiunilor Unite si Libertatii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here