imagesCAZ1TSZZPDL pregateste reducerea cabinetului Boc, nu doar prin renuntarea la agentiile de stat, ci si prin comasarea ministerelor, cinci portofolii urmand sa fie atribuite democrat-liberalilor, doua ministere udemeristilor si unul progresistilor lui Gabriel Oprea, noteaza ziarul „Gandul”.

Potrivit publicatiei, problema remanierii ar putea fi transata in primele doua saptamani dupa motiunea de cenzura a opozitiei. „Planul Negoita prevede un guvern mai suplu, programat pana la finalul lunii”, scrie „Gandul”.

Ideea unui guvern mai suplu a fost lansata de vicepresedintele PDL, Liviu Negoita, care a cerut in cadrul Colegiului Director al partidului trasarea unui executiv compus din maximum opt ministere.

„Conform calculelor facute de pedelisti, cinci portofolii ar urma sa fie atribuite democrat-liberalilor, doua ministere udemeristilor si unul progresistilor lui Gabriel Oprea. Tot Negoita i-a cerut premierului Emil Boc ca noua structura sa fie construita astfel incat fiecare ministru sa fie ajutat de maximum doi secretari de stat, iar consilierii personali sa dispara de pe statele de plata. Teza lui Negoita, care are sustinerea majoritatii deputatilor si senatorilor PDL, prevede de asemenea reducerea personalului din teritoriu, astfel incat la nivelul fiecarui judet sa existe cate un singur subprefect, iar deconcentratele sa dispuna de cate un sigur director adjunct”, se arata in articolul din „Gandul”.

Surse citate de publicatie au precizat ca prin comasarea ministerelor, partidul va rezolva doua probleme: ar lua o masura care va aduce un sprijin moral din partea electoratului si i-ar forta pe ministrii „neperformanti” sa paraseasca Executivul.

„O posibila varianta ar fi trece­rea Ministerului Economiei condus de Adriean Videanu in cadrul Mi­nis­terului Finantelor, comasarea Ministerului Culturii cu cel al Edu­ca­tiei si incadrarea Ministerului Me­diu­lui si Padurilor in Ministerul Agri­cul­turii. (…) Pentru a-si pune in practica planul, PDL va trebui sa-i convinga, mai intai pe udemeristi sa renunte la un post de ministru, o posibila oferta fiind cea de preluare a sefiei Ministerului Agriculturii. Discutii dure se anunta si cu UNPR-ul, in contextul in care liderul independentilor, Gabriel Oprea, anunta saptamana trecuta ca are pregatiti doi specialisti gata sa intre in guvern: Marian Sarbu, la Minsterul Muncii, si Cristian Diaconescu, la Externe”, se arata in material.

Publicatia mentioneaza ca ministrii au primit sarcina ca, in maximum o saptamana, sa prezinte o schema de organizare a institutiilor pe care le conduc, care sa includa un numar redus de secretari de stat, dar si o reducere cu 25% a angajatilor pe care ii au in subordine. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here