imagesCAO2EAP4Ministrii au contestat, in sedinta de miercuri a Guvernului, cadrul fiscal-bugetar elaborat de Ministerul Finantelor pentru 2011-2013 spunand premierului ca au fost incluse alte proiecte de investitii decat cele prioritare, iar Boc i-a cerut lui Vladescu sa revada cu toti ministrii aceste investitii.

Discutia din Guvern a avut loc in contextul prezentarii de catre ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013, document in care se propune ca soldul bugetului general consolidat sa fie limitat la 4,4% din PIB in 2011 si la 3% din PIB in 2012.

„Cadrul fiscal a fost elaborat pe baza executiei bugetare din 2009, iar ministrii au avut obiectii legate de planul de investitii luat in calcul la realizarea documentului, aratand ca doresc o alta prioritizare a investitiilor”, au relatat pentru MEDIAFAX surse ministeriale prezente la sedinta.

In urma acestor obiectii, premierul Emil Boc a solicitat ca toti ministrii sa aiba o intalnire cu Vladescu pentru a evalua proiectele de investitii propuse spre bugetare, urmand ca discutia sa fie reluata la nivelul Guvernului intr-o alta sedinta.

Premierul a cerut totodata ca in planul de investitii sa fie incluse doar proiecte care pot fi finalizate. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here