imagesCA6TZQ3WBucuresti, 26 mai 2010 – in cadrul concursului inclinatie spre lumina, VELUX Romania premiaza cea mai buna arhitectura mansardata realizata in ultimii trei ani (2008 – 2010). In perioada 15 mai – 15 septembrie, arhitectii care au realizat proiecte de mansardare folosind produse de la VELUX, sunt asteptati sa-si inscrie lucrarile pe site-ul dedicat www.velux.ro/Profesionisti/Arhitecti/Concurs . Concursul este deschis profesionistilor in domeniul arhitecturii, studenti si absolventi in specialitatile de arhitectura sau design interior.

Impartit in trei sectiuni, concursul inclinatie spre lumina premiaza urmatoarele categorii de proiecte: reabilitare de pod – lucrari in care s-a optat pentru functionalizarea spatiului de sub acoperis, avantajul unui spatiu de varf – cladiri noi, mansardate si mansardare de bloc – mansarde cu apartamente realizate pe acoperisuri terasa ale blocurilor existente. Cele trei sectiuni propuse au in comun valorificarea spatiului pe verticala si a energiei regenerabile prin folosirea produselor de la VELUX.

“Prin inclinatie spre lumina, lansam un apel catre o viziune holistica – LOCUIREA SUSTENABILa – in care eficienta energetica trebuie sa fie integrata in conceptul initial de proiectare a cladirii, iar resursele naturale cum ar fi soarele si vantul, sa fie exploatate la maximum. incurajam proiectarea de cladiri care sa satisfaca nevoile umane de baza, bunastarea si confortul de zi cu zi prin aportul de lumina naturala si aer proaspat”, a declarat Alexandra Maier, architect VELUX.

Un juriu format din arhitecti, specialisti in iluminat din tara si reprezentanti ai companiei VELUX Romania se va reuni pentru a evalua proiectele pe data de 24 septembrie 2010.
Pe 1 octombrie, in cadrul unei ceremonii, se vor acorda premiile in valoare totala de 12.000 euro, cate un premiu de 3000 euro si o mentiune de 1000 euro pentru fiecare categorie de concurs.

Prin produsele inventate si dezvoltate de mai bine de 65 de ani, compania VELUX contribuie la imbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in interiorul mansardei. Grupul VELUX produce o gama larga de ferestre de mansarda, potrivite atat acoperisurilor inclinate cat si celor tip terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, produse de instalare, dispozitive de comanda si control. Grupul VELUX detine fabrici in 11 tari si companii de vanzari in 40 de tari si reprezinta, la nivel mondial, unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de constructii, ale carui produse sunt vandute peste tot in lume. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu raspundere limitata detinuta de catre familia fondatoare si fundatii. Grupul VELUX este prezent in Romania din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX Romania S.R.L. Pentru detalii vizitati www.velux.ro si www.velux.com.
Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

VELUX Romania, Alexandra Maier, Arhitect 
Telefon: + 40 268 40 27 40
E-mail: [email protected]
www.velux.ro

SPIN COMMUNICATIONS, Ofelia Nastase, Senior PR Executive
Telefon: + 40 31 06 01 226/ + 40 753 029 773
E-mail: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here