imagesCA6I5JLJPremierul Emil Boc a anuntat, in sedinta de miercuri a Cabinetului, ca Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pentru masurile de reducere a cheltuielilor bugetare. El a precizat ca Guvernul va elabora un proiect de lege privind reducerea deficitului bugetar si relansarea economiei, care va fi discutat mai intai in Coalitie si ulterior aprobat de Executiv, in vederea asumarii raspunderii pe baza unui calendar al procedurilor „aplicabil din iunie”.

„Fara a intrerupe dialogul cu sindicatele si patronatele, vom trece la decizii”, a spus Boc, aratand ca Executivul isi propune sa limiteze deficitul bugetar fara majorari de taxe.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, probabil, solutia pentru adoptarea masurilor convenite cu FMI va fi asumarea raspunderii Guvernului in Parlament, avand in vedere timpul scurt ramas pana la reuniunea board-ului FMI de la sfarsitul lunii iunie.

Liderii PNL si PSD au anuntat ca o eventuala asumare a raspunderii Guvernului pentru masurile convenite cu FMI va fi urmata, probabil, de o motiune de cenzura. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here