imagesCAO2KCFUFondurile mutuale BCR Monetar si BCR Obligatiuni, gestionate de societatea de administrare a investitiilor Erste Asset Management, aveau plasate peste 420 mil. lei (100 mil. euro) in depozite deschise la bancile grecesti la finele anului trecut, expunerea fiind de circa 30% din activele totale, care cumulau 1,44 mld. lei (351 mil. euro), informeaza Ziarul Financiar. „Din decembrie pana in prezent, am mai diminuat expunerea fondurilor pe bancile elene. Portofoliile BCR Monetar si BCR Obligatiuni au fost revizuite si am extins in prezent relatiile spre alte bancii”, a spus Dragos Neacsu, presedintele societatii Erste Asset Management, membra a grupul austriac Erste.Societatea este cel mai mare administrator de fonduri mutuale cu active in gestiune de circa 2 mld. lei.

BCR Monetar este cel mai mare fond de pe piata, cu active de aproape 300 mil. euro, in prezent, si a inregistrat cel mai mare randament in ultimul an in categoria fondurilor monetare, de 13,8%. BCR Obligatiuni este cel mai mare fond de obligatiuni din piata si a avut un randament de 13,5% in ultimele 12 luni.

Piraeus Bank a atras cele mai consistente plasamente din partea celor doua fonduri, respectiv 169 mil. lei, urmata de Alpha Bank, unde fondurile aveau depozite de 146 mil. lei, si Banca Romaneasca, controlata de National Bank of Greece, cu 142 mil. lei. Anul trecut, bancile elene remunerau depozitele cu printre cele mai mari dobanzi din piata. Administratorul si-a mai redus insa expunerea pe bancile grecesti in ultimele luni, pe fondul crizei din Grecia. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here