imagesCA5AGWKDRedresarea economica va incetini temporar in tarile dezvoltate, iar ritmul de crestere din Statele Unite va fi mai rapid decat cel din Japonia si Europa, potrivit estimarilor OCDE pentru primele doua trimestre din 2010.in primul trimestru, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) anticipeaza pentru G7 o crestere economica agregat, anualizata, de 1,9%, comparativ cu ultimele trei luni din 2009, urmata de un avans de 2,3% in trimestrul al doilea.

In ultimul trimestru al anului trecut, statele membre ale organizatiei au inregistrat o crestere economica de 3,7%.

„Activitatile economice s-au accelerat in majoritatea tarilor din OCDE, in ultimul trimestru din 2009, cu exceptia celor din zona euro”, se arata intr-un comunicat al OCDE.

Organizatia anticipeaza, in baza datelor recente, ca ritmul de dezvoltare va fi mai lent in primul semestru.

Estimarile macroeconomice revizuite, aferente anului 2010, pentru cele 31 de state membre ale OCDE, vor fi prezentate la sfarsitul lunii mai.

OCDE estimeaza ca economia americana a avansat cu 2,4% in primul trimestru, fata de cel precedent, peste ritmul de 1,6% anticipat in noiembrie de organizatie, dar sub avansul de 5,6% consemnat in trimestrul patru.

In trimestrul al doilea, Statele Unite vor consemna un ritm de dezvoltare de 2,3%, potrivit OCDE.

„Economia americana a dovedit rezistenta si activitatile economice se intensifica, sustinute de imbunatatirea conditiilor pe piata financiara”, a declarat economistul sef al OCDE, Pier Carlo Padoan.

Pentru Japonia, organizatia prognozeaza o crestere de 1,1% a PIB in primul trimestru, sub ritmul de 3,8% din trimestrul patru dar peste estimarea anterioara, de 0,5%.

Economia Germaniei se va contracta cu 0,4% in primul trimestru, dupa stagnarea din ultimele trei luni ale anului 2009. in trimestrul al doilea, PIB-ul va avansa cu 2,8%.

Italia va inregistra in primul trimestru o crestere economica anualizata de 1,2%, urmata de un avans de 0,5% in cel de-al doilea, dupa declinul de 1,3% din ultimele trei luni ale anului trecut.

Franta va avea o evolutie mai constanta, cu o crestere de 2,3% in primele trei luni si de 1,7% in urmatoarele, dupa avansul de 2,4% consemnat in trimestrul al patrulea.

PIB-ul Marii Britanii va urca cu 2% in primul trimestru si cu 3,1% in cel de-al doilea. in ultimul trimestru din 2010, economia britanica a inregistrat o crestere de 1,8%.

Economia Canadei va avea un ritm de dezvoltare de 6,2% in primele trei luni, urmat de 4,5% in trimestrul al doilea, dupa cresterea de 5% in trimestrul al patrulea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here