Europarlamentarul PD-L Petru Luhan va participa intre 1-2 februarie la Conferinta de deschidere a procesului de consultare publica privind Strategia UE in regiunea Dunarii, Ulm (Germania), cu participarea Presedintelui Romaniei. Vor participa de asemenea, comisarul desemnat pentru politica regionala dl. Johannes Han, ministrii federali ai afacerilor europene  din Bavaria – dna. Emilia Müller si din Baden-Württemberg, dl. Wolfgang Reinhart.
„Voi participa la conferinta de deschidere a procesului de consultare initiat pentru realizarea acestei Strategii de Comisia Europeana si deja am anuntat ca voi participa si la urmatoarea intalnire, la Budapesta. Prezenta mea, alaturi de ceilalti colegi romani, va fi o dovada a interesului major pe care Romania il are in acest caz, si voi incerca, printr-o comunicare directa si constanta cu departamentul responsabil din cadrul Ministerului Afacerilor Externe sa cunosc indeaproape nevoile identificate si proiectele propuse de autoritatile romane, pentru a le sustine”. – declara Petru Luhan inaintea participarii la conferinta dedicata Strategiei UE privind regiunea Dunarii.
Initiata la solicitarea Consiliului, in anul 2009, Strategia UE privind regiunea Dunarii a declansat un amplu proces de dezbateri, consultari si reactii ale institutiilor europene referitoare la necesitatea si importanta unei astfel de abordari, strategice, a Dunarii. Pana la sfarsitul acestui an va fi definitivata Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, un model de dezvoltare regionala la nivel european. Comisia Europeana a propus lansarea si organizarea unei consultari publice pe parcursul careia vor fi organizate, in toate statele riverane, conferinte, seminarii si mese rotunde. Calendarul de evenimente dedicate acestui proces de consultare este urmatorul : Germania (Conferinta de deschidere a procesului de consultare publica, Ulm, 1-2 februarie 2010), Ungaria (Conferinta pe tematica dezvoltarii economico-sociale si Summitul Dunarii, Budapesta, 25-26 februarie 2010, la nivel de prim-ministri ai statelor din cadrul Procesului de Cooperare Dunareana), Austria – Slovacia (Conferinta organizata la Viena si Bratislava cu focalizare pe domeniul conectivitatii, in zilele de 20-21 aprilie 2010), Romania (Conferinta de inchidere a procesului de consultare publica, 10-12 iunie 2010, Tulcea si/sau Constanta).
La Ulm, discutiile tehnice vor fi concentrate in jurul a 4 teme: dezvoltare socio-economica; transport si energie; mediu si natura; guvernare. Vom incerca sa valorificam cat mai mult din oportunitatile pe care le avem ca stat riveran Dunarii si cu deschidere la Marea Neagra. – a declarat Petru Luhan, europarlamentar PDL/PPE, membru in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here