imagesCAASVWUVMinistrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca „anul 2010 va fi un an de crestere”, insa a subliniat ca standardul de viata al romanilor nu se va modifica.

„Anul 2010 va fi un an de crestere. in standardul de viata al cetateanului roman se va observa prin mentinerea actualului standard, prin necoborarea sub un nivel, care suntem constienti ca este scazut in comparatie cu cel european. in acelasi timp, suntem constienti ca a crescut mai repede in anii 2007 si 2008 decat ar fi putut sa sustina economia romaneasca”, a afirmat ministrul Finantelor.
In 2007, Romania a inregistrat o crestere economica de 6%, in timp ce in 2008 PIB-ul a crescut in termeni reali cu 7,1%.

„Cetateanul nu e constient. si nu poate fi intors din drum la un moment dat si sa i se spuna: ai primit prea mult la un moment dat si acum luam inapoi. Facem un efort ca ceea ce s-a primit in avans sa ramana acolo. Ceea ce inseamna ca cetateanul se bucura de un standard mai bun anticipat”, a explicat Vladescu.

El nu a facut o estimare privind avansul pe care economia l-ar putea inregistra in 2010.

„In ceea ce privest efectul cresterii economice, el se va simti intr-o perioada de timp rezonabila, undeva catre doi ani de zile, dar in nici un caz cresterile din anii 2005 sau 2006 nu vor mai fi posibile atat de repede. in 2010 omul va putea sa spuna: am un loc de munca, am securitatea pentru mine si pentru familia mea. Am un stat care incepe sa functioneze mai bine si am un sector de infrastructura care incepe sa se creeze”, a continuat Vladescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here