De la redacție: statisticile referitoare la diabetul zaharat sunt de-a dreptul șocante. Aproximativ 17% din populația României suferă de această afecțiune, iar conform datelor OMS, în fiecare an mor 2 milioane de oameni din cauza diabetului zaharat sau a complicațiilor de pe urma acestuia. Totodată, există doar câteva clinici, în care diabeticii pot primi ajutor calificat . Despre ce pot face diabeticii din România vom discuta cu profesorul Vlad Alexandrescu, membru al Academiei române de științe medicale în specializarea „diabetologie” și Director al „Institutului de gastroenterologie

Vlad Alexandrescu
Doctor în medicină, profesor, medic principal adjunct în tratamente de recuperare.

Experiență profesională – 35 de ani.

Corespondent: Bună ziua, Dl. Alexandrescu. Și trecem direct la prima întrebare – este adevărată statistica OMS?

Vlad Alexandrescu. Din păcate, da – aceste date sunt corecta. Posibil să existe o eroare statistică, însă aproximativ 2 milioane de oameni din întreaga lumi mor în fiecare an. În România, conform unor calcule aproximative, mor din cauza diabetului zaharat între 125 și 230 de mii de oameni. În lipsa unui suport calificat al organismului, diabetul duce la diferite tipuri de complicații. Poate fi vorba despre probleme cu diverse organe, sau anumite complicații legate de diabet. Spre exemplu, gangrenă diabetică, nefropatie, retinopatie, ulcere trofice, hipoglicemie, cetoacidoză. De asemenea, diabetul poate duce și la dezvoltarea de tumori canceroase . Cum necum, în toate cazurile concluzia este una singură – diabeticul ori moare, chinuit de boală, ori se transformă într-un invalid, incapabil să se descurce fără ajutor clinic . Fix asta este soarta a peste 200 de mii de diabetici din România. Totodată, trebuie să înțelegem că astfel de complicații nu depind de vârstă sau alți factori. O complicație poate să apară atât la un bolnav de 24 de ani, cât și la unu de 45 de ani. Nu se poate preveni la cine și cum va apărea. Se poate doar afirma cu siguranță că diabetul zaharat îl va afecta pe fiecare.

Corespondent: Se iau anumite măsuri în legătură cu asta?

Vlad Alexandrescu Răspund la întrebare cu altă întrebare – ce se poate face în această situație? La noi nu există niciun program specializat în lupta cu diabetul zaharat, dacă la asta vă referiți. Iar în clinici deseori nu se găsește medic endocrinolog, ca să nu mai vorbim despre un endocrinolog sau diabetolog calificat, care să ne ofere un ajutor de calitate . În majoritatea cazurilor, medicii nici nu se mai complică cu analize detaliate, ci prescriu pur și simplu insulină și se limitează la asta. Drept urmare, oamenii trebuie să se descurce singuri cu afecțiunea.

Desigur că Centrul științific endocrinologic (institutul de diabet) și eu personal, încercăm să facem ceva, pentru a corecta această situație și pentru a-i ajuta pe diabetici. Însă trebuie să înțelegem că noi reprezentăm o instituție separată și nu administrăm clinicile din diversele regiuni ale țării. Cu toate acestea, de curând am reușit să facem o anumită descoperire în cadrul proiectului „Stop Diabetul”, care, din punctul meu de vedere, va îmbunătăți situația pentru diabeticii din întreaga lume.

Corespondent: În ce anume constă această descoperire?

Vlad Alexandrescu Am primit acces în mod oficial la primul preparat creat în cadrul acestui program internațional – remediu pentru diabetul zaharat DiaRemedium. Posibilitățile de producere a acestuia în România sunt limitate și înainte acest remediu nu se găsea de vânzare. Întreaga cantitate era cumpărată de Europa, China și SUA. Însă acum am semnat documentele necesare pentru ca echipa noastră de cercetare să se alăture activității de producere a celei de-a doua generații din acest remediu pentru diabetul zaharat. Astfel s-a deschis accesul acestuia către distribuitorii din România.

Referitor la acțiunea preparatului, acesta este un remediu bifazic, care asigură pătrunderea în sânge a unui întreg complex de substanțe active. Acesta repornește sistemul hormonal și imunitar, acționând ca un catalizator. Drept urmare, organismul începe să producă singur insulină. După o lună de utilizare a remediului, organismul a 93% dintre pacienți produce insulină și fără acesta. În continuare trebuie doar controlată situația și, în caz de recidivă, să se repete tratamentul

Corespondent: Astfel că remediul pentru diabetul zaharat tratează diabeticii, eliminând complet boala. Înainte acest lucru era de neconceput. Iar dacă vorbim despre simptomele concrete ale diabetului, acestea dispar în decurs de 1-2 zile de la începerea tratamentului.

Vlad Alexandrescu În prezent, remediul pentru diabetul zaharat DiaRemedium este singurul și unicul preparat care poate ajuta diabeticii. Restul nu sunt atât de eficiente.

Corespondent: Și acum acest remediu poate fi cumpărat în România? Și, apropo, unde se produce?

Vlad Alexandrescu Da, după alăturarea noastră în acest proiect, am primit acordul pentru a primi în mod regulat acest remediu pentru diabetul zaharat. Există o cerere imensă pentru el, iar cantitatea produsă nu este atât de mare deocamdată, de aceea DiaRemedium se livrează numai în acele țări care participă la producerea celei de-a doua generații, care ar trebui să fie și mai eficiente. Pe lângă faptul că am înlesnit furnizarea sa, Ministerul Sănătății a reușit să adopte un program special, prin care să compenseze două treimi din costul preparatului. Adică diabeticii din România îl pot achiziționa la un preț de trei ori mai mic decât pe piața europeană sau americană.

Un rol principal în finanțarea proiectului „Stop Diabetul” îl joacă Germania. De aceea, acest remediu este produs în pe teritoriul Germaniei, în Hamburg. Trebuie să menționăm că, în ultimul timp, Germania a avansat foarte mult în domeniul tehnologiilor medicale, datorită investițiilor financiare substanțiale. Iar specialiștii lor au adus un aport colosal în crearea remediului pentru diabetul zaharat DiaRemedium.

De asemenea a fost efectuat un sondaj, care ne-a depășit așteptările:
Cum v-ați vindecat de diabetul zaharat?
Preparate medicinale:
23%
Preparatul „DiaRemedium”
47%
Preparate naturiste:
8%
Sunt în căutarea unei soluții:
17%
Nu cred că este posibil:
5%

Corespondent: Și de unde îl putem procura?

Vlad Alexandrescu Deoarece primim cantități destul de mici din remediul pentru diabetul zaharat, la momentul actual acesta poate fi achiziționat numai pe site-ul oficial al producătorului român . Am încercat să încheiem acorduri cu lanțurile de farmacii, însă acestea au refuzat să vândă preparatul la prețul recomandat de noi (farmaciile doresc să scoată un profit maxim, iar noi le-am propus să îl vândă la costul de producție). De aceea, s-a decis vânzarea online, pentru ca un număr cât mai mare de persoane să aibă posibilitatea de a achiziționa preparatul.

Chiar în acest moment, oricine are nevoie poate plasa comanda și cumpăra pentru uz personal produsul DiaRemedium. Livrarea se efectuează prin poștă sau curier (cu plata la primirea și verificarea pachetului), iar pentru utilizare nu este nevoie de ajutor.

Corespondent: Dl. Alexandrescu, vă mulțumim pentru interviu. Doriți să mai transmiteți ceva cititorilor noștri înainte de a ne lua la revedere?

Vlad Alexandrescu Aș dori să spun că iecare trebuie să își rezolve singur problemele\. Nu amânați tratarea bolii. În orice moment diabetul poate demara niște procese mortale în organismul dumneavoastră – de la gangrene la tumori canceroase. Este ca și când trăiești permanent cu amenințarea unui ghilotine, care poate să cadă în orice moment și să-ți taie capul. Conform statisticilor noastre, diabeticii trăiesc în medie cu 23 de ani mai puțin ca persoanele sănătoase. DiaRemedium vă permite să eliminați această boală și să adăugați acești 23 de ani la speranța de viață.

Catalin Ilie

Doctor în medicină

Experiență profesională – 12 de ani.

Important! Studiile au arătat că iarna este timpul potrivit pentru începerea tratamentului contra diabetului zaharat. Datorită normalizării temperaturii medii, se intensifică schimbul de substanțe și circulația sanguină, iar efectul remediului crește. Tratarea diabetului zaharat are loc cu 47% mai repede, în comparație cu celelalte anotimpuri.

Corespondent: Dacă nu puteți găsi în regiunea dvs. un endocrinolog/diabetolog calificat, nu aveți bani pentru un tratament scump, sau doriți pur și simplu să scăpați de diabet și să uitați că a existat, folosiți remediul contra diabetului zaharat DiaRemedium.

Vlad Alexandrescu Am făcut tot ce a ținut de noi pentru ca acest preparat să ajungă în România. Însă, din păcate, nu îl putem distribui gratuit tuturor celor care au nevoie (cu toate că îl vinde la costul de producție). Aici deja totul depinde de dvs.!

P.S.: Ne-am adresat cu o rugăminte Dl. Alexandrescu. Astfel că cititorii noștri pot comanda acum DiaRemedium cu o reducere suplimentară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here