București, 07.05.2018 – EIT Health a prelungit înscrierile pentru competițiile sale dedicate startup-urilor până la data de 15 mai. Competiția pentru startup-uri InnoStars Awards se adresează întreprinderilor mici și foarte mici, companiilor externalizate (spin-offs) și startup-urilor din domeniile de sănătate și IT, care au deja un prototip sau un MVP (produs minim viabil). Candidații admiși vor primi consiliere și cursuri de formare, finanțare non-dilutive (fără emisiune de acțiuni) în valoare de 8.000€ pentru dezvoltarea afacerilor, validarea produselor, elaborarea planurilor de afaceri și vor beneficia de o experiență antreprenorială reală în ceea ce privește modul de prezentare a afacerii în fața unui grup de experți. Echipele care se vor situa pe primele 3 locuri în urma sesiunii de prezentării, vor câștiga 60.000€. Câștigătorul primește 25.000€, locul al doilea este premiat cu 20.000€, iar cea de-a treia echipă primește 15.000€ pentru dezvoltarea unui MVP sau prototip. Primele 6 echipe își pot prezenta proiectele în fața unui juriu internațional din care fac parte reprezentanți ai principalilor parteneri EIT Health.

EIT Health oferă oportunități și pentru startup-uri mature și IMM-uri, vizând China prin programul Go2China. Programul oferă cunoștințe privilegiate, acces la CR-uri, factori cheie de luare a deciziilor și reprezentanți de nivel înalt ai guvernului din Shenzhen. Termenul limită de depunere a candidaturilor a fost extins până la data de 14 mai.

EIT Health dezvoltă startup-urile prin programele sale de formare

Smart Ageing Bootcamp, cu o durată de 8 săptămâni, este un program european de validare care se axează pe produsele sau serviciile destinate îmbunătățirii vieții persoanelor în vârstă, vizând clienți cu vârsta de peste 50 de ani. Soluțiile pot face parte din domenii precum tehnologia medicală, biotehnologia sau sănătatea digitală. Acestea pot implica auto-gestionarea sănătății, intervenția asupra stilului de viață, gestionarea pierderilor funcțiilor organismului și tratarea și gestionarea bolilor cronice. Formarea include 11 etape pentru întâlniri cu clienții, startup-urile și investitorii, și totalizează peste 500 de întâlniri, iar termenul limită de depunere a candidaturilor este data de 12 mai.

Venture Lab este un program accelerator de patru luni, care se desfășoară în Budapesta, dedicat echipelor și IMM-urilor aflate în faza de concept, din domeniul biotehnologiei, tehnologiei medicale, e-sănătății, științelor naturale și asistenței medicale. În mod ideal, proiectele sprijinite se află la etapa de pre-incubație, incubație sau dezvoltare timpurie. Scopul instruirii este dezvoltarea competențelor de business individuale și în echipă și furnizarea de formare și educație în domeniul cercetării, în vederea dezvoltării oportunităților de afaceri. Termenul limită de depunere a candidaturilor este data de 11 iulie.

Despre EIT Health

EIT Health – susținută de Comitetul European și Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) – este una dintre cele mai mari inițiative din domeniul sănătății din lume. Scopul nostru este acela de a dezvolta în mod durabil bazele domeniului sănătății și de a promova viitoarele condiții pentru o viață mai sănătoasă și pentru bunăstarea oamenilor din întreaga Europă. Printre membrii noștri se numără companii de top din domeniul sănătății și farmaceutic din Europa, universități de științe naturale și instituții de cercetare. Cu un buget de 2 miliarde de euro în următorul deceniu, EIT Health va investi în mod special în cele mai mari talente antreprenoriale și minți creatoare ale Europei, pentru a încuraja dezvoltarea și comercializarea soluțiilor inteligente de produse și servicii din sectorul sănătății, abordând provocările impuse de schimbările demografice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here