Echipa Sfera Business se îmbogăţeşte cu o prezenţă feminină de excepţie, Graţiela Popescu. General Manager al uneia dintre cele mai importante companii de pe piaţa farmaceutică de la nivel mondial, Graţiela Popescu se implică în formarea noii generatii de lideri şi intră în echipa Sfera Business pentru că vrea să îmbunătăţească mediul de afaceri din România prin potenţialul oamenilor tineri şi foarte bine pregătiţi.

Leadership, „Psihologia leadership-ului”,”Managing through different cultures” şi „Finance for non-finance” sunt training-urile pe care Sfera Business le susține de acum grație expertizei noului membru al echipei.

După mai mult de 20 de ani, majoritatea petrecuți în industria farmaceutică, Grațiela a acumulat o experiență extrem de vastă și diversificată, construită pe mai multe roluri operaționale dar și strategice, atât în România cât și în pozitii regionale din Belgia, UK și Republica Cehă. Deși majoritatea carierei și-a petrecut-o în Financiar, prin expunerea avută a reușit să se poziționeze ca un lider autentic, capabil să conducă în medii culturale diversificate, inclusiv prin management la distanță, organizații matrice. Gratiela a reusit săşi mențină agilitatea de a interactiona cu toate nivelurile în organizație, iar acum își dorește să se implice activ în construcția capabilităților de lideri ale tinerilor.

Descopăr că e important ca un lider să fie autentic, nu trebuie neapărat să respecte un tipar, dar cu siguranţă trebuie să înteleagă de ce ar avea follow-eri. Dacă nu reuşeşti să defineşti brandul tău ca lider, atributele de lider pentru care cineva îşi va aduce aminte de tine peste 20-30 de ani, atunci trebuie să te mai gândeşti. Ameninţările vin din sfera jocurilor politice, unde unii lideri autentici, foarte valorosi, nu se încadrează în anumite culturi corporatiste şi atunci se produce separarea. Cred că e păcat pentru organizaţii, dar cred că e o ocazie pentru indivizi să caute alte oportunităţi în care se vor încadra mult mai bine. Personal, am avut şansa să mă dezvolt destul de mult pe parcursul carierei şi simt nevoia să ajut alţi lideri tineri să nu facă greşelile pe care le-am făcut… măcar să testeze altele.”, marturiseşte Graţiela Popescu.

Graţiela Popescu este membru activ de mentoring Young Women in Business, susținut de British Chamber of Commerce în Republica Cehă. Preocupată deopotrivă de dezvoltarea continuă în plan personal şi profesional, pentru Graţiela este mereu o prioritate să-şi facă timp să investească în potenţialul oamenilor aflaţi la începutul carierei şi să îi pregătească pentru ocuparea poziţiilor de conducere chiar şi în medii culturale diferite:

Desfăşurarea activităţii în medii culturale diferite poate duce la un consum de energie enorm dacă nu reuşeşti să gestionezi situaţia corect! Trebuie să înveţi să asculţi mult mai bine, să nu judeci la prima vedere, să fii deschis la interpretări diferite, să depui eforturi de a înţelege contextul din care vine partenerul de discuţii şi să te adaptezi continuu. Întelegi mai bine o cultură şi istoria ei în momentul în care trăiesti în acea ţară. E o experienţă unică.”, relatează Graţiela Popescu.

Ne ştim de aproape 25 ani. De pe băncile facultatii. O apreciez pe Graţiela tot de pe atunci. Am avut proiecte comune, poveşti frumoase, bucurii. Gratiela ca profesionist? Trebuie să vezi luminiţele din ochii colegilor ei când vorbesc despre ea. Un munte de inspiraţie, inteligenţă emoţională de nivel excepţional, un lider puternic, special. Graţiela a venit în echipa Sfera Business alături de Daniela, Florin, Pablo, Vali, Alex şi Renata. Şi alaturi de mine. Aceleaşi valori, aceleaşi caractere. Sunt un privilegiat. Mulţumesc, Graţiela, bine ai venit! Pentru că poţi să fii acasă şi la mii de km.”, spune Cătălin Stancu, Managing Partner Sfera Business.

Despre Sfera Business

Sfera Business este o companie de training și consultanță înființată în anul 2010. Ne axăm pe oferirea de soluții integrate în vânzări, management și relații cu clienții. Lucrăm alături de clienții noștri şi îi sprijinim în găsirea soluților practice prin care ei să obțină creșterea dorită. Fiecare trainer din echipa Sfera Business are cel puţin 15 ani de experienţă în domeniul pe carel reprezintă şi fiecare program este dedicat unei singure companii. Înțelegem rapid provocările de business și ne asigurăm că obținem rezultate conforme cu așteptările managementului. Descoperiți mai multe detalii despre noi și echipa noastră pe www.sferabusiness.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here