65% din atacurile țintite sunt lansate împotriva întreprinderilor mici și mijlocii, în vederea furtului de informații confidențiale ale clientului pentru câștiguri financiare

 

București, 28 septembrie 2016 – Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), lider global în securitate cibernetică, a anunțat Symantec Endpoint Protection Cloud, o nouă soluție pentru menită a proteja întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) împotriva atacurilor direcționate și de tip ransomware. Conform celui mai recent Raport Symantec privind Amenințările de Securitate pe Internet, 65% dintre toate atacurile direcționate au vizat furtul de informații valoroase de la organizațiile mici și mijlocii. Symantec Endpoint Protection Cloud oferă deținătorilor de IMM-uri protecție de nivel enterprise într-o soluție care poate fi implementată în mai puțin de 5 minute și operată de o persoană cu cunoștințe IT generale.

Symantec Endpoint Protection Cloud se adresează organizațiilor cu mai puțin de 1.000 de angajați, care caută un mod eficient de protecție pentru dispozitivele de companie și personale din rețeaua organizației. Gartner a indicat că, până în 2018, 95% din companii la nivel global vor adopta atât un plan CYOD (Alege propriul dispozitiv), cât și un plan formal BYOD (Adu-ți propriul dispozitiv). Această avalanșă prognozată de dispozitive noi va pune din ce în ce mai multă presiune asupra companiilor cu resurse IT deja limitate.

“Atacatorii nu mai țintesc doar topul Fortune 500. Deținătorii de întreprinderi mici și mijlocii trebuie să fie la fel de vigilenți împotriva atacurilor avansate și să dispună de aceleași capacități moderne de apărare întâlnite în soluțiile de tip enterprise, cum ar fi tehnologiile de învățare automatizată,” a declarat Javed Hasan, vicepreședinte inginerie, Symantec. “Cu Symantec Endpoint Protection Cloud, furnizăm o soluție bazată pe cloud cu toate caracteristicile necesare pentru a garanta securitatea informațiilor clienților noștri IMM, fără a suprasolicita departamentele IT.”

Provocările în securitatea endpoint

În mediul de afaceri dinamic de astăzi, un lucru rămâne neschimbat — peisajul în continuă dezvoltare al amenințărilor. Soluționarea oricăror amenințări necesită vigilență, precum și utilizarea de controale avansate pentru protecția împotriva atacurilor moderne, inclusiv a celor de tip ransomware. Pe lângă faptul că mobilitatea utilizatorului final a oferit forței de lucru mobile beneficiile unei productivități și colaborări mai mari, aceasta a extins și suprafața de atac, complicând sarcinile echipelor IT și de securitate care dispun deja de resurse limitate. Multe organizații, în special cele mici spre mijlocii, nu dețin expertiza de securitate adecvată—în multe cazuri, nevoile de securitate ale organizației sunt supervizate de un generalist sau chiar de un șef de birou.

Prim-plan în peisajul amenințărilor: ransomware

Prevalența și natura insidioasă a atacurilor de tip ransomware le face o preocupare critică pentru toate organizațiile. Verizon raportează că incidentele ransomware au înregistrat cea mai mare creștere ca tip de malware folosit în anul 2015 și această tendință a continuat în 2016, FBI raportând că infractorii cibernetici au obținut 209 milioane de dolari numai în primul trimestru. Infractorii nu fac discriminări când vine vorba de alegerea țintelor, organizațiile medii fiind vizate în mod regulat cu atacuri ransomware. Costurile pentru organizațiile infectate sunt adesea mai mari decât răscumpărarea plătită și pot afecta productivitatea utilizatorului final, operațiunile de business și funcționarea echipelor IT și de securitate care dispun deja de resurse limitate, creând nevoia de măsuri avansate de prevenție.

Mobilitatea și ariile de atac în extindere pun datele în pericol

Tehnologiile mobile au oferit utilizatorilor posibilitatea de a lucra oriunde și oricând, dar și de a accesa sistemele și resursele companiei din afara limitelor sigure ale perimetrului rețelei proprii—și de pe dispozitive multiple—punând astfel în pericol acele active. Crește astfel responsabilitatea departamentului IT de a securiza matricea de utilizatori, aplicații și tipuri de dispozitive care accesează resursele organizației.

Conform cercetării ESG, la întrebarea pe ce a influențat strategia de mobilitate a organizațiilor lor, cel mai citat răspuns dat de profesioniștii IT a fost detectarea proactivă a amenințărilor, cu 34%. Mobilitatea crește și riscul de pierdere a datelor și din cauza pierderii sau furtului de dispozitive care conțin date sensibile, creând nevoia de controale de securitate endpoint permanente.

Lipsa resurselor împiedică apărarea proactivă împotriva amenințărilor

IMM-urile caută constant eficiență operațională, iar cercetările realizate de ESG evidențiază o lipsă de expertiză în materie de securitate cibernetică. Când respondenților li s-a cerut să identifice zonele cu cele mai problematice lipsuri în organizațiile lor IT, cel mai întâlnit răspuns a fost securitatea cibernetică, pentru al patrulea an consecutiv și cu un procentaj aproape dublu față de rapoartele anului precedent.

Symantec Endpoint Protection Cloud oferă clienților:

  • Controale stratificate de detecție pentru protejarea endpoint-urilor împotriva amenințărilor, bazate pe algoritmi avansați de învățare automatizată și pe Symantec Global Intelligence Network
  • Implementare și configurare rapidă, în mai puțin de 5 minute
  • Un loc pentru gestionarea tuturor dispozitivelor, incluzând: PC-uri, laptop-uri, telefoane mobile, tablete și servere cu Windows, Mac, iOS și Android
  • Reducere a suportului administrativ IT cu un portal care permite angajaților să adauge ei înșiși dispozitive noi pentru protecție
  • Actualizări în timp real privind amenințările și conformitatea cu procedurile printr-un tablou de bord simplu și ușor de citit
  • Protecție pentru până la 5 dispozitive per angajat, în schimbul unei singure taxe de licență.

“ SEP Cloud de la Symantec aduce o serie vastă de funcții, cum ar fi capacitățile avansate de prevenire a amenințărilor livrate eficient din cloud, reprezentând o soluție pe care organizațiile ce doresc eficiență ar trebui să o ia în considerare,” a spus Doug Cahill, analist senior, Enterprise Strategy Group.

Symantec Endpoint Protection Cloud furnizează o interfață unică bazată pe cloud pentru protecție endpoint, management, mobilitate și criptare, aducând utilizatorilor o soluție care simplifică gestionarea și reduce costurile totale de operare, care sunt principalele puncte slabe ale IMM-urilor.

“Pentru a avea succes în peisajul dinamic actual al amenințărilor, întreprinderile mici și mijlocii au nevoie de aceeași tehnologie solidă folosită de întreprinderile mari, însă cu ușurința în utilizare și cu prețurile minime care să le permită să se protejeze pe ei înșiși și să protejeze și cel mai valoros patrimoniu de date deținut de aceștia,” a declarat Jason Bystrak, director executiv, America de Nord, Ingram Micro Cloud. “Suntem încântați să adăugăm Symantec Endpoint Protection Cloud la portofoliul Ingram Micro Cloud Marketplace, ca soluție de securitate esențială pentru partenerii noștri distribuitori.”

Despre Symantec

Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) este lider global în securitate cibernetică. Oferind una dintre cele mai vaste reţele de inteligenţă a datelor la nivel global, detectăm mai multe ameninţări şi protejăm mai mulţi clienţi împotriva următoarei generaţii de atacuri. Sprijinim companii, guverne şi oameni să-şi securizeze oriunde cele mai importante date.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here