Iata cum tuna si fulgera un reprezentant al PNL pe aceasta tema, uitatand ca, intr-un fel, ei sunt la guvernare:

PSD face un joc dublu pe tema RCA

După două săptămâni de proteste ale transportatorilor care au condus la audierea conducerii ASF in Parlament, în data de 14 septembrie, in cadrul sedintei comune a comisiei de transporturi și buget –finanțe, se prefigurează un nou blocaj.

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind polițele RCA, ea fiind publicată in Monitorul Oficial, iar efectele sale pe termen mediu ar trebui să conducă la scăderea acestor tarife, în schimb, în Parlament, majoritatea condusă de PSD a încercat, pe sub masă, să impună o altă reglementare in mod netransparent.

Astfel, un proiect inițiat de PSD, venit de la Senat, a fost distribuit pentru raport, de pe o zi pe alta, pentru a fi aprobat în cadrul celor 4 comisii de specialitate (buget-finanțe, industrii, juridică și transporturi)

În cadrul comisiei de transporturi, liberalii au propus amânarea dezbaterii astfel încât decizia să fie luată in urma unei analize serioase cu toți factorii implicați de față (transportatori, ASF etc). Așa este normal și corect dacă ne dorim cu adevărat o lege a RCA funcțională și în interesul asiguraților.

PSD își face calcule electorale pe acest subiect, altfel nu îmi explic graba cu care au încercat să adopte acest proiect, în condițiile în care există o ordonanță de urgență publicată și care urmează să își producă efecte asupra pieței RCA.

PSD face un joc dublu. Pe de o parte mimează preocuparea pentru situația explozivă în care s-a ajuns, încercând să pozeze in salvatorul transportatorilor, iar pe de altă parte minimizează vina imensă a conducerii ASF, girată politic tocmai de către PSD .

Actualul președinte al ASF, Mișu Negrițoiu, este propunerea PSD, iar în anul 2015, când PNL a propus o comisie de anchetă parlamentară privitor la deciziile luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară privind poliţele RCA, care au condus la creşterea inexplicabilă a multor categorii de poliţe, majoritatea PSD a blocat prin vot acest demers.

PSD s-a opus atunci, pentru a-l salva pe Mișu Negrițoiu, iar acum se revendică în cel mai înverșunat apărător al drepturlior asiguraților.

Cetățenii trebuie să știe că s-a ajuns ca ei să plătească dublu, sau chiar triplu, o poliță de asigurare auto, pentru că PSD a considerat că este mult mai important să-și apere omul propus la conducerea ASF, decât să contribuie la scăderea prețurilor RCA.

Iar acum povestea se repetă, într-o altă versiune dar tot în regia PSD.

Este nevoie urgentă de un cadru normativ, predictibil, transparent și responsabil pentru normalizarea pieței RCA, principii pe care PNL le promovează în dezbaterea acestei legi.

 

Dan Simedru,

Deputat PNL de Alba

 

Sa nu te tavalesti pe jos de ras? Iata ce fac politicienii pentreu un vot!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here